Single Pair Ethernet – Endress+Hauser samarbetar för framtidens automation

Single Pair Ethernet – Endress+Hauser samarbetar för framtidens automation

Att ansluta sig till Single Pair Ethernet (SPE) visar på ett engagemang till fördel för kunderna

Endress+Hauser, en global ledare inom mätinstrument, servicetjänster och lösningar för industriell processteknik, är stolta att meddela partnerskapet med Single Pair Ethernet System Alliance. Den strategiska alliansen understryker företagets engagemang för förenkling av kundernas digitaliseringsbehov och investering i framtidens automation.

Vilken roll har Single Pair Ethernet i automationen?

SPE ändrar spelplanen, speciellt för livsmedels- och läkemedelsindustrin. I miljöer med många automatiserade processer, utan ordentligt skydd mot explosionsrisk, har SPE många fördelar: det bidrar med fördelaktig Ethernet-anslutning – som ger hög hastighet och hög volym överförd data – på fältnivå, med en enkel tvådelarkabel som överför både data och energi. Driftsättningsprocessen förenklas med enkel ledningsdragning och anslutning.

Dessutom plattas automationspyramiden ut eftersom andra system nu kan ansluta via Ethernet på fältnivå, vilket ger sömlös integrering och kompatibilitet. Data från smarta instrument inom fältet kan bearbetas i applikationer i ovanskiktet. Det resulterar i optimerad maskinkonstruktion, konnexitet och förbättrad effektivitet för utrustningen (overall equipment effectiveness – OEE). Av den anledningen har SPE bevisat sitt roll som en öppen, kostnadseffektiv och framtidsfokuserad teknik som är redo för sakernas internet för industrin (IIoT).

Samarbete ökar värdet för kunderna

Endress+Hauser är engagerade i att förenkla digitaliseringsresan för sina kunder. Genom att gå med i Single Pair Ethernet System Alliance visar företaget tillit till medlemmar som engagerar sig i att tillsammans forma framtiden för automation. Kunderna drar nytta av kompatibiliteten genom att göra affärer med medlemmarna i SPE System Alliance.

Nära 75 medlemmar är med och skapar det största ekosystemet av SPE-produkter, för större valfrihet för kunderna. Det nya partnerskapet med Endress+Hauser öppnar dörren till att dela kunskap och expertis för att kunna leverera överlägsna lösningar.

Framtida produktsortiment

För att erbjuda kunderna en chans att utöka sina digitaliseringsmöjligheter och ta del av alla fördelar med SPE arbetar Endress+Hauser med sitt produktsortiment av fältenheter med SPE. Ett tydligt mål är att skapa en anpassad inställning jämförbar med tillverkarens Ethernet-APL-enheter.

Jämförelsen mellan Ethernet-APL – en annan Industrial Ethernet-teknik – visar att ett enhetligt koncept för anslutning och certifiering är av yttersta vikt, både för explosionsfarliga och icke explosionsfarliga områden. Det ger kunder i olika branscher större flexibilitet att dra nytta av fördelarna med en välfungerande dataanslutning.

Läs mer om Single Pair Ethernet System Alliance (singlepairethernet.com).

Läs ocksa: Malmberg och Endress+Hauser i samarbete när Kalmarsundsverket ska byggas
Endress+Hauser AB's Företagsprofil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookie-inställningar