KOMPAUTO – ALICAT SCIENTIFIC ADDERAR PROFINET INDUSTRIELLT KOMMUNIKATIONSPROTOKOLL TILL SINA FLÖDES- OCH TRYCKINSTRUMENT

En del av det snabbväxande industriella Ethernetbaserade spektrumet av kommunikationsprotokoll är PROFINET nu kanske det mest använda industriella protokollet i världen.

Alicat Scientific, Tucson, Arizona, meddelar att de har adderat PROFINET till sitt utbud av industriella protokoll för Alicat massflödesregulatorertryckregulatorermassflödesmätare och tryckgivare. Genom PLC:er kan industriella processer styras och samla in data i realtid från Alicatenheter med industriella protokoll.

En del av det snabbväxande industriella Ethernetbaserade spektrumet av kommunikationsprotokoll är PROFINET nu kanske det mest använda industriella protokollet i världen. Automationsingenjörer och integratörer som implementerar PROFINET kan nu dra nytta av Alicatinstrumentens multivariabla mätvärden och extremt snabba svarstider och höga upplösning. Med Alicats effektiva mätegenskaper kan applikationer som kommunicerar genom PROFINET reducera antalet enheter vilket innebär mindre investeringskostnad och färre underhållspunkter. Vätske- och gasprocesser med krav på hög precision och lågt tryckfall kommer att kunna dra nytta av Alicats instrumentserie ”Whisper” med regulatorer och mätare för flöde och tryck.

Alicatinstrument med PROFINET har certifierats i överensstämmelse med PROFI-standarden.

Ferdi Faas, General Manager för Alicat Europe säger:

”Med tillägget av PROFINET-protokoll tillgängliggörs Alicatinstrument till de flesta ledande industriella kommunikationsstandarderna. Sammantaget är våra kommunikationsalternativ kompatibla med nästan två tredjedelar av Europas och världens industriella nätverk. Runt om i världen gör labb och fabriker processer snabbare, smartare och säkrare genom att använda Alicats industriella instrumentering. Genom vi nu adderat PROFINET hjälper vi många fler kunder att dra nytta av våra multivariabla mät- och reglerenheter.”

Automationsingenjörer, systemintegratörer och fabriker som använder industriella protokoll med Alicat flödes- och tryckinstrument gör det i en mängd olika applikationer, som t ex Hydrogenelektrisk energigenerering, spinning av optiska glasfibrer för telekommunikation, testa raketdelar för läckor, värma ugnar för keramik och utveckla/producera läkemedel genom biokemisk bearbetning.

Hitta leverantörer av massflödesmätare här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookie-inställningar