GROOVE LONG (GL) med Dormer Pramet avsticknings- och spårsvarvningssortiment

GL-serien är avsedd för avstickning och spårsvarvning i stål och rostfritt stål i CNC-maskiner, automatsvarvar och flerspindliga svarvar.

Dormer Pramet har ett omfångsrikt program med avsticknings- och spårsvarvningsverktyg, som har utvecklats till en effektiv lösning för våra kunder och det utvidgas hela tiden.

GL-serien är avsedd för avstickning och spårsvarvning i stål och rostfritt stål i CNC-maskiner, automatsvarvar och flerspindliga svarvar. Hållarprogrammet täcker ett brett fält av maskintyper. Från 12mm fyrkantiga hållare för automatsvarvar till 25 mm skaft för CNC-maskiner. Hållarna finns i en rad längder för att kunna ge så hög styvhet som möjligt. Avstickningsbladen har ett användarvänligt inspänningssystem som förenklar bytet av vändskär. De små hållarna har lättåtkomliga spännskruvar, som är vinklade i 30° för att spara tid vid riggning.

Dormer Pramet stöder bearbetning och underhåll av järnvägsmateriel med en ny katalog

GL spånbrytare har upp till 60% djupare kapacitet och finns i fyra huvudgeometrier.

  • Förstavalet för avstickning är PM-spånbrytaren, som är anpassad för djupa ingrepp och ger låg skärkraft.
  • PR-spånbrytaren passar till medelhöga och höga matningar vid en rad olika förhållanden. Den har en stark skäregg som motstår urflisning vid spårsvarvning med intermittenta skär och är idealisk vid avstickning av stänger.
  • Spånbrytarna GM och MM används vid längd- och kopiersvarvning. I synnerhet MM-spånbrytaren är perfekt för kopiersvarvning tack vare dess låga skärkrafter som bidrar till längre livslängd.

Alla vändskär finns i bredder från 2 till 6 mm.

Hitta leverantörer av svarvning här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *