Bildanalys & Vision byter namn till Computer Vision

Anledningen till att vi byter namn är att tekniken har utvecklats mycket sedan vi startade produktområdet för många år sedan.

Ny teknik kräver nya namn. Efter många år av utveckling och innovation har det blivit dags för oss att byta namn på ett av våra produktområden. Det som tidigare var känt som Bildanalys & Vision, kommer nu att döpas om till Computer Vision för att bättre spegla dagens behov och vårt fokus på innovation och framåtsträvan. Med den senaste tekniken och vårt engagemang för utveckling, kommer vi fortsätta att erbjuda våra kunder de mest innovativa lösningarna inom Computer Vision. Vi ser fram emot att vara en del av utvecklingen och hjälpa dig att ta din verksamhet till nästa nivå.

Balluff – MATRIX VISION lanserar mvBlueNAOS -familjen!

Computer Vision är en av de senaste teknologierna som förändrar spelplanen för företag inom en rad olika branscher. Vi har intervjuat Torbjörn Fjorde, Affärsområdeschef på Computer Vision, för att ta reda på varför detta produktområde genomgår en namnändring och hur tekniken har utvecklats de senaste åren. Genom att erbjuda ”seende” till datorer och maskiner kan företag nu automatisera och effektivisera processer på ett sätt som inte var möjligt tidigare.

Varför byter ni namn till Computer Vision?

Anledningen till att vi byter namn är att tekniken har utvecklats mycket sedan vi startade produktområdet för många år sedan. Då var kamerorna större, dyrare och analoga. Även om det fanns automatisk kvalitetskontroll, även kallat Machine Vision, så användes kamerorna främst för att få upp en bild på en skärm där den mer eller mindre analyserades manuellt. Namnet Bildanalys & Vision passade bra på den tiden, men idag handlar det mer om att ge en dator ”seende” så att den kan ta beslut själv. Därför känns det mer relevant och i tiden att döpa om produktområdet till Computer Vision. Vi är glada att fortsätta vara en del av utvecklingen framåt och fortsätta erbjuda våra kunder de senaste tekniska lösningarna inom Computer Vision!

Kan du berätta mer om hur tekniken förändrats de senaste åren?

Absolut, vi har i många år varit en av de ledande aktörerna på marknaden när det kommer till kameror och tillbehör för olika applikationer där en dator eller maskin behöver ”se”. Men det är först de senaste åren som tekniken verkligen har blommat ut, och det finns flera anledningar till det.

Hexagon halverar kvalitetsinspektionscyklerna och möjliggör flexibel tillverkning med PRESTO

En anledning till att tekniken utvecklats ordentlig är den ökade efterfrågan på automatisering och digitalisering i industrin och samhället i stort. Kameror och andra sensorer spelar en allt viktigare roll i dessa processer, vilket har lett till en ökad efterfrågan på våra produkter. Vi erbjuder toppmoderna produkter som gör att din dator/maskin/applikation kan se, förstå och agera på sin omgivning med precision och effektivitet.

En annan anledning är att komponenterna har blivit mindre och billigare vilket är en förutsättning för att de ska kunna användas i utrustning som ska tillverkas i hög volym.

Hur kommer det sig att teknikutvecklingen går så snabbt?

Tekniken har blivit mer tillgänglig och kameror finns överallt idag. De har blivit en viktig del av vår vardag och hjälper oss på många sätt. Exempelvis i bilar hjälper kameror till med att backa, parkera och bromsa automatiskt om något dyker upp i färdvägen. Bankomater och mobiltelefoner är två andra exempel där kameror används för att öka bekvämligheten och tryggheten i våra liv.

Kameror finns även i våra offentliga utrymmen och hjälper till att skydda oss och hålla oss säkra. Vägtullar och fartkameror på vägarna är exempel på hur kameror hjälper till att upprätthålla ordning och säkerhet på våra vägar.

Vilka framtida applikationer kan vi förvänta oss att se inom detta område?

Exempel på framtida applikationer är självkörande bilar, bussar eller båtar. Här kommer även AI (Artificiell Intelligens) in i bilden då fordonen måste kunna ”fatta egna beslut” beroende på vad som händer under färden.

Vilket sortiment av produkter erbjuder ni inom computer vision idag?

Vi har ett komplett sortiment av produkter för de flesta typer av applikationer inom Computer Vision. Det inkluderar allt från kameror med tillbehör till anpassade datorer och mjukvaror. Under de senaste åren har vi jobbat på att bredda sortimentet inom 3D där vi nu täcker in alla vanliga tekniker från enklare lösningar med noggrannhet på runt centimetern till produkter med mikrometerprecision.

Hitta leverantörer av visionssystem här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *