Elastocon – LabTop – ny serie kompakta, hydrauliska laboratoriepressar

Fontijne Presses lanserar nu LabTop-serien kompakta, hydrauliska laboratoriepressar av bänkmodell, för krävande applikationer och automatiserad användning.

Tack vare det lilla utrymmet som krävs för maskinen och en 230 V-anslutning kan LabTop enkelt installeras i vilket laboratorium som helst. LabTop-serien har en ergonomisk utformning och ett enkelt pekskärmsgränssnitt, vilket är mycket uppskattat av användaren.

Luc Pattyn, försäljnings- och marknadsdirektör på Fontijne Presses förklarar mer om hur den nya serien initierades:

”Omedelbart efter att vi introducerade våra små manuellt manövrerade labbpressar LabManual 300 och LabManual 50 fick vi förfrågningar om ett liknande litet bänkinstrument, men automatiserat. Så vi började fundera på hur vi kunde kombinera fördelarna med LabManual-serien och den automatiserade LabEcon/LabPro-serien i en helt ny produkt”.

LabTop är det perfekta tillägget till det befintliga utbudet av Fontijne Presses laboratoriepressar och rekommenderas för alla krävande applikationer inom kvalitetskontroll, forskning och materialutveckling, där noggrannhet och överensstämmelse är en förutsättning.

Beroende på modell går kraftområdet upp till 150 eller 300 kN vid 300 °C. Oavsett modell eller inställningar kommer resultaten alltid att vara korrekta och konsekventa. Dessutom är LabTop-serien utrustad med många ytterligare säkerhetsfunktioner, såsom en fast övre platta, ett nödstoppssystem och en säkerhetsskärm.

LabTop-serien levereras som standard med styrsystemet ProView, som inkluderar en 15” pekskärm. ProView ger full kontroll över presscykeln och har ett brett utbud av funktioner och inställningsmöjligheter, som temperatur- och tryckkontroll, linjära värme- och kylkurvor, trycklös förvärmning, grafisk visning av processen, dataloggning och alternativ för USB-export samt olika åtkomstnivåer.

Unika egenskaper hos den nya LabTop-serien:

  • Helautomatiserad
  • Kompakt design och litet fotavtryck
  • 230 V-anslutning för enkel installation i vilket laboratorium som helst
  • 15” användarvänlig pekskärm för full kontroll över presscykeln och av pågående process
  • Uppvärmningshastighet max. 10 °C/min
  • Hög synlighet vid pressplattorna tack vare en öppen utformning
Hitta Leverantörer av Pressare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *