Cromax avmystifierar matt finish genom att lansera ett nytt Chroma Matt Clear System

Cromax® lanserar Chroma® Matt Clear System, som består av två nyutvecklade matta klarlacker – CC6020 Chroma Matt System Clear och CC6010 Chroma Semi Matt System Clear. Dessa blandbara klarlacker har tagits fram för att skapa ett förstklassigt system som ger lackerare sex matthetsnivåer för att matcha ett brett spektrum av OEM-finishtyper, från matta (5GU) till halvmatta (65GU). Även nya finishtyper med ultralåg glansnivå, som nu också är i produktion, kan repareras med en enkel ändring av produktkombinationen. De två klarlackerna har tagits fram för att fungera som en del av Cromax System, Cromax Pro System, Centari® 6000 System eller originallack.

Tony Mitchell, international training leader för Axaltas refinishverksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika, säger: ”För vissa lackerare har förmågan att lyckas med reparationer av matt finish framstått som en sorts mystisk svartkonst – en tidskrävande utmaning med risk för att man behöver göra om. Men CC6020 Chroma Matt System Clear och CC6010 Chroma Semi Matt System Clear avmystifierar det hela. De är Axaltas senaste innovationer som återskapar hela spektrumet av matt respektive halvmatt OEM-finish, varje gång. Utan att man behöver gissa.”

CC6020 Chroma Matt System Clear och CC6010 Chroma Semi Matt System Clear är baserade på ny teknik med matta pigment av betydligt mindre storlek, vilket garanterar perfekt matchning av glansnivå. Klarlackerna är lätta att applicera vid alla typer av reparationer och har tagits fram för att göra det enkelt för lackerare att upprepa produktiva resultat.

Mitchell tillägger: ”Den nya och förbättrade pigmentklarheten hos de nya klarlackerna ger ett mycket mindre grått och mjölkaktigt utseende, för ett homogent, enhetligt och högkvalitativt resultatutan ojämnheter även vid mycket låga glansnivåer. Finishen får också en superslät, mjuk känsla när den torkat.”

Lackerarna kommer även att upptäcka att reparationskostnaderna kan uppskattas väldigt exakt tack vare de nya klarlackernas tillförlitlighet. Processtiderna är 35 procent kortare, och torktiderna är betydligt kortare än hos vissa konkurrerande system, vilket bidrar till att spara energi. CC6020 Chroma Matt System Clear och CC6010 Chroma Semi Matt System Clear kräver inga särskilda tillsatser för att appliceras på plastdelar.

”Lackerarna kan snabbt hämta kulörrecept för matta kulörer med den avancerade digitala kulörhanteringsprogramvaran ChromawebTM, och de kan även söka efter matta kulörer på spektrofotometern ChromaVision Pro Mini, vilket är ytterligare en fördel för våra kunder”, säger Mitchell. CC6020 Chroma Matt System Clear och CC6010 Chroma Semi Matt System Clear är tillgängliga i handeln sedan september.

Hitta Leverantörer av Industrilackering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.