Håll din kickbike i toppskick

Sommaren är på ingång och för många betyder det härliga dagar spenderade med en kickbike. För att du ska kunna ta din åkning till nästa nivå och lära dig nya roliga tricks är det säkrast att se över din kickbike innan du sätter igång.

Läs vidare för att lära dig vad det är du ska titta efter när du underhåller din kickbike så att den inte går sönder eller förlorar sin styrförmåga.

Greppet är viktigt

Börja uppifrån och se över handtagen. För att du ska känna dig säker när du utför tricks är det viktigt att handtagen är fräscha. Annars finns det risk att du glider och tappar greppet när du som mest behöver det.

Ett kickbike styre i en snygg design gör din kickbike speciell och unik. Om du känner att handtagen inte har ordentligt grepp kan du alltid linda dem med griptape. Det här säkerställer att du alltid får ordentligt grepp om styret. Men i slutändan är det alltid bäst att köpa nya när ditt gamla kickbike styre blivit slitet.

Fräscha hjul betyder ökad fart och stabilitet

Utslitna gamla hjul gör det svårt att accelerera och dessutom att behålla hastigheten. Det här kan leda till att du inte kan utföra de tricks du vill. Du tappar även stabilitet när du utför tricks med gamla hjul och det blir svårare att behålla balansen i landningar efter coola hopp.

Ta för vana att se över hjulen ofta och byt dem när de börjar se slitna ut. Det är inte speciellt svårt att utföra bytet på egen hand. Du kan till exempel söka efter videos för att få tips på hur du gör det enklast.

Praktiska tillbehör

För att det ska gå smidigt till att hålla efter din kickbike bör du investera i diverse prylar som är specialtillverkade för just kickbikes. Du kommer säkerligen att behöva verktyg när du ska byta hjul och annat. Istället för att köpa flera olika verktyg i den vanliga järnhandeln bör du köpa ett multifunktionellt verktyg. Det finns flera olika slags kickbike verktyg som innehåller alla nycklar du behöver för att underhålla kickbiken. Eftersom hjulen slits mycket när du använder kickbiken är det smart att köpa hjullager olja och underhålla hjulen korrekt. Men innan du oljar upp dem bör du se till att de är helt rena. Det här gör du lättast med en speciell kullager rengörare. När du har rätt verktyg och rätt tillbehör blir det lätt att underhålla hela kickbiken på rätt sätt.

Läs ocksa: Tips när du köper en vinkylare
Håll din kickbike i toppskick's Företagsprofil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookie-inställningar