Vridspjällsventiler

En vridspjällsventil kan utrustas med ett luft / elektriskt ställdon. En vridspjällsventil finns som på / av eller som reglerventil. En vridspjällsventil kan göras i många konfigurationer. På samma sätt kan en vridspjällsventil tillverkas specifikt enligt kundens instruktioner

Leverantörer av Vridspjällsventiler:


Armatec AB

Betagatan 1
431 49 Mölndal
Tel: +46 31 89 01 00
E-post: info@armatec.se

www.armatec.com/sv

Kompetenser: Avskiljare, Backventiler, Elmätare, Flödemätare, Kulventiler, Kägelventiler, Nivåmätare, Reglerventiler, Skjutspjällventiler, Säkerhetsventiler, Tankar, Temperaturmätare, Tryckmätare, Vakuumpumpar, Vattenmätare, Vridspjällventiler, Ångpannor

Läs mer om Armatec AB


Belimo AB

Stubbsundsvägen 15
131 41 Nacka
Tel: +46 8 464 07 00
E-post: info@belimo.se

www.belimo.se

Kompetenser: Kulventiler, Reglerventiler, Ställdon, Sätesventiler, Vridspjällventil, Zonventiler

Läs mer om Belimo AB


Burkert Sweden AB

Kattsundsgatan 27
SE-211 26 Malmö
Tel +46 10 25 25 600
E-postadress: kundservice@burkert.com

www.burkert.se

Kompetenser: Magnetventiler, Mikroventiler, Reglerventiler, Processventiler, Massflödesregulatorer, Elektromotoriska ventiler, Proportionalventiler, Filtreringsmoduler, Snedsätesventiler, Membranventiler, Raksätesventiler, Kulventiler, Spjällventiler, Pilotventiler

Läs mer om Burkert Sweden AB


Flamkontroll Skandinavisk Försäljning AB

Åkervägen 3
149 45 NYNÄSHAMN, Sverige
Tlf.: +46 8 520 205 00
E-mail: info@flamkontroll.se

www.flamkontroll.se

Kompetencer: Kulventiler, gasfilter, gasmätare, regulatorer, magnetventiler, dubbelmagnetventiler, multiblock, täthetskontroller, tryckvakter, manometrar, vridspjäll, övervakningsreläer, slangar, gaskopplingar, gassträckor, biogas, atex, infravärmare

Läs mer om Flamkontroll Skandinavisk Försäljning AB


Gustaf Fagerberg AB

Klangfärgsgatan 25-27
426 52 Västra Frölunda
Tel.: 031 – 69 37 00
E-post: info@fagerberg.se

www.fagerberg.se

Kompetenser: Kulventiler, Vridspjällventiler, Kikventiler, Kägelventiler, Kilslidsventiler, Skjutspjällventiler, Reglerventiler, Säkerhetsventiler, Backventiler, Provtagning- och serviceventiler, Block and Bleed ventiler, Slangventiler, Smutsfilter, Synglas, Flödesmätning, Nivåmätning, Tryckmätning, Temperaturmätning, Vätskeanalys, Kalibrering

Läs mer om Gustaf Fagerberg AB


Lyma Kemiteknik AB

Box 130
23222 Arlöv
Tlf : +46 (0) 40-43 88 00
E-mail: inquiry@lyma.com

web

Kompetenser: Pumpar, Centrifugalpumpar, Tryckluftsdrivna membranpumpar, Slangpumpar, Kugghjulspumpar, Doserpumpar, Elektriska kolvmembranpumpar, Vakuumpumpar, Dränkbara pumpar, Ventiler, Membranventiler, Vridspjällsventiler, Kulventiler, Back & Bottenventiler, Reglerventiler, Rökgasspjäll, Slangventiler, Smutsfilter, Tryckhållningsventiler, Magnetventiler, Synglas, Säkerhetsventiler, Provtagningsventiler, Tankbottenventiler, Rör & rördelar, Flourplastlinat (PTFE & PFA), GAP-rör och rördelar, GAP förstärkta termo- eller flourplaströr och rördelar, Epoxyrör & rördelar, Slangar, PTFE-slangar, Stålslang Granit 4950, Keramisk slang, Bränsleslang, Tankar, Lagringstankar, Skrubbers, Kolonner, Skorstenar, Gaskanaler, Specialkonstruktioner, Gallerdurk, Fläktar, Mixers, Värmeväxlare, Säkerhetsprodukter, Halkskydd, Låsbara ventiler, Safe Ring, Sprutskydd, Flänsskydd, Asahi “orginalet” flänspackningar

Läs mer om Lyma Kemiteknik AB


QMT SCIENCE AB

Amerikavägen 6
SE-393 56 Kalmar
Mob +46-70-3694892
Tel +46-480-44 26 51

E-mail: info@qmt3.com

web

Kompetenser: Flödesmätare, Klämringskopplingar och övrig instrumentering, Kundspecifika produkter, Rostfria rör och rördelar, Slangar, Tryckmätare, Tryckprovning, Uttag, Ventiler

Läs mer om QMT SCIENCE AB


ROYKON

Navervej 8
7000 Fredericia
Tlf.: +45 75 945 955
E-mail: post@roykon.dk

web

Kompetenser: Flänsar, Livsmedel rördelar, Livsmedel rördelar, Gängade delar, Kopplingar, Kompressionskopplingar, Manometrar & flödesmätare, Press rördelar, Pneumatik, PVC, Rör & rörhållare, Slangar, Slangkopplingar, Slangklämmor, Svets rördelar, Vatten & spillvatten, Vattenfiltrar, Ventiler, Vibrationsdämpare, Tillbehör

Läs mer om ROYKON


Watts Nordic AB

Verkstadsgatan 38
S-392 39 Kalmar
Sverige

www.wattsindustries.com

Kompetenser: Ventiler

Läs mer om Watts Nordic AB


Mer kunskap om Vridspjällsventiler:

En vridspjällsventil är en ventil som kan användas för att isolera eller reglera flödet. Stängningsmekanismen för en vridspjällsventil har formen av en bricka. Operationen liknar en kulventil, vilket möjliggör en snabb frånkoppling. Vridspjällsventiler är i allmänhet gynnade eftersom de har ett lägre pris jämfört med andra ventildesigner såväl som de kan vara lättare i vikt, vilket innebär att mindre stöd krävs. Skivan är placerad i mitten av röret, och genom skivan passerar en stav som är ansluten till ett ställdon på utsidan av vridspjällsventilen. Rotationsmanövreringsorganet vrider skivan antingen parallellt med eller vinkelrätt mot strömmen. Till skillnad från en kulventil är skivan alltid närvarande i flödet, därför induceras alltid ett tryckfall i flödet, oavsett vridspjällsventilen position.


Syregodkännande för GEMÜs vridspjäll


23.nov 2022


Vridspjällserien GEMÜ R480 Victoria från den tyska ventilspecialisten GEMÜ har i specialutförande godkänts för användning med processmediet syre.

I utförandet för syre har alla medieberörda tätningsmaterial och tillsatsmedel (smörjmedel och skruvförband) på vridspjällserien Victoria nu testats och godkänts av den tyska materialforsknings- och provningsorganisation BAM. Olämpliga oljor och fetter kan orsaka bränder, och därför måste alla medieberörda komponenter alltid noggrant rengöras.
Provningen för BAM-godkännnandet utfördes i enlighet med standarderna DIN EN 1797 och ISO 21010. Godkännandet gäller enbart för användning av syre i gasform vid drifttemperaturer upp till 60°C och tryck på max. 15 bar. De syregodkända vridspjällen i modellserien GEMÜ R480 Victoria är markerade med specialfunktion O. Godkännandet avser tätningsmaterialet EPDM kod E och skivmaterial rostfritt stål kod A.

Läs mer här


Parker släpper VA-serien av nästa generations lastkännande ventiler för mobila maskiner


14.nov 2022


Förkompenserade, proportionella och lastkännande: nya LS-ventiler med flödeshastigheter på upp till 450 l/min för mobila maskinapplikationer.

Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknologier, lanserar nästa generations uppsättning av förkompenserade och lastkännande ventiler (LS) som är särskilt utformade för mycket krävande mobila maskinapplikationer.

Den marknadsledande prestandan hos de mobila riktningsventilerna i VA-serien säkerställer enastående manövrerbarhet och robusthet samt möjliggör större flexibilitet och modularitet. VA-ventilerna är utformade och förberedda för att möta framtida krav inom en rad utmanande branscher, såsom skogsbruk, byggindustrin, gruvdrift och materialhantering.

VA-serien bygger på Parkers befintliga avancerade L90LS- och K220LS LS-ventiler, som är kända för sin robusthet, styrbarhet och flexibilitet. Dessa toppmoderna förkompenserade LS-ventiler har förbättrats avsevärt för att öka modulariteten och möjliggöra kundeffektiva lösningar. Dessa ventiler har till exempel utformats med målet att minska utrymmeskraven och förbättra monteringsmöjligheterna samtidigt som de optimerar kanaler för att minimera flödesförluster.

Med ett maximalt flöde till arbetsporten på upp till 450 l/min går VA-serien i K220LS-ventilens fotspår och tar prestandan till nästa nivå. VA-serien har utformats och optimerats med funktioner som inbyggd elektronik och beredskap för Industry 4.0 eller andra framtida krav gällande IoT och diagnostikutrustning. Utöver detta har den nya ventilserien även de senaste hydrauliska funktionerna – proportionellt mottryck med aktiv påfyllning, uppvärmningsmöjligheter samt flera andra prestandahöjande förbättringar som markerar begynnelsen för nästa generations mobila riktningsventiler.

Med VA-serien fortsätter Parker att leverera avancerade lösningar med funktionsanpassade spolar och sömlös integrering av funktionsblocklösningar som är särskilt utformade för specifika kundbehov. Med fokus på hållbarhet och energieffektivitet från råmaterial till färdig produkt, vilket minskar den totala miljöpåverkan, är VA-serien förenlig med Parkers mål att skapa en bättre framtid.

VA300 är den första ventilen i den nya serien som släpps. Nästa ventil i serien, VA450, kommer att lanseras i början av 2023.

Läs mer om VA-serien här


Gemü satsade nytt och lyfte på VA-mässan


30.mar 2022


Egentligen är det inom läkemedel som Gemü är världsledande. Men för fem år sedan påbörjades en storsatsning på VA-produkter – och lyftet på marknaden, ja den kom när Gemü ställde ut på VA-mässan i Jönköping.

Gemü har i och för sig alltid haft produkter inom VA, men historiskt sett har fokus legat på läkemedelsindustrin. För fem–sex år sedan gjordes en satsning på VA-delen och säljbolaget i Sverige var snabba med att ta sig an utmaningen. En strategi för att nå ut på marknaden var att ställa ut på VA-mässan.

– VA-mässan för oss är varumärkesbyggande. Det viktigaste för oss är att finnas på plats och målsättningen är att slutkunden ska se oss här, säger Jonas Ericsson, försäljningschef på Gemü i Sverige.

Som producerande bolag såg Gemü att det fanns en öppning på marknaden eftersom de flesta av konkurrenterna då var agenturer. Siktet ställdes in på att nå entreprenörerna samtidigt som VA-mässan blev en plats för att visa upp sig för marknaden – och särskilt för slutkunderna.

– Egentligen är VA-mässan inte en optimal mässa för oss, men vi såg möjligheter att nå ut till slutkunden här. Eftersom många entreprenörer använder våra produkter måste också kommunerna veta vad Gemü är för företag. Målet för oss är att visa upp oss för dem så att de inte står där en dag och undrar vad det är för produkter som entreprenören har valt, säger Jonas Ericsson.

Gemü-koncernen har sitt huvudkontor i Tyskland med produktionsorter och säljbolag spritt över hela världen. Till VA-branschen tillverkar Gemü i huvudsak vridspjällsventiler – manuella, pneumatiska eller elektriska – men givetvis finns det även andra produkter i portföljen.

– Allt är egenproducerat vilket gör att vi har total kontroll på det som levereras. Det är inga mellanhänder mellan oss och kunden. Dessutom har vi tagit med oss noggrannheten från läkemedelstillverkningen till VA-branschen, säger Jonas Ericsson