Värmekontroll

Med effektiv värmehantering säkerställs optimal uppvärmning i förhållande till miljö och ekonomi. De flesta moderna värmekontroller är automatiska och elektroniska - och kan användas för olika värmekällor

Leverantörer av värmekontroll:


Amik Golvvärme

Nålvägen 5
931 57 Skellefteå
Tlf.: 040-6430510
E-mail: info@amikgolvvarme.se

web

Kompetenser: Golvvärme, värmekabel, frostskydd, styrning, golvvärmekabel, golvvärmematta, värmefolie, termostater, handdukstork

Läs mer om Amik Golvvärme


Energipartner

Industrivägen 11
513 32 Fristad
Tlf.: 08-80 28 05
E-mail: kontakt@energipartner.se

web

Kompetenser: Jordvärme, värmepumpar, bergvärme, luft/vatten värmepumpar

Läs mer om Energipartner


Flamkontroll Skandinavisk Försäljning AB

Åkervägen 3
149 45 NYNÄSHAMN, Sverige
Tlf.: +46 8 520 205 00
E-mail: info@flamkontroll.se

www.flamkontroll.se

Kompetencer: Kulventiler, gasfilter, gasmätare, regulatorer, magnetventiler, dubbelmagnetventiler, multiblock, täthetskontroller, tryckvakter, manometrar, vridspjäll, övervakningsreläer, slangar, gaskopplingar, gassträckor, biogas, atex, infravärmare

Läs mer om Flamkontroll Skandinavisk Försäljning AB


Lund Thunbo ApS

Holmbjergvej 97
8420 Knebel
Tlf.: +45 31 14 44 84
E-mail: kimotto@lundthunbo.dk

www.lundthunbo.dk – www.tankbiogas.dk

Kompetenser: Gasstationer, biogasuppgradering, energisystem, värmepumpar, biogas, ATEX, maskinsäkerhet

Läs mer om Lund Thunbo ApS


Stego Norden AB

Förretagsallén 4
184 23 ÅKERSBERGA, Sverige
Tlf.: +46 8 545 86 160
E-mail : sales@stegonorden.se

www.stego-norden.se

Kompetenser: Kapslingar, Värmare, Blåsare, Ex-värmare, Ventilation, Termostater, Ex-termostater, Hygrostater, Belysning, Tryckutjämning

Läs mer om Stego Norden AB


Rätt temperatur för 300-årig kyrka


22.nov 2022


– Ånga brukar hålla högt tryck och temperatur i våra uppdrag, men i den vackra Kättilstads kyrka i Östergötland är dock trycket inte högre än under locket på en kastrull på spisen när allt är som det ska. Det var just det som var haken, säger Johan Söderberg på FVB, som har arbetat i ett något annorlunda projekt.

– Av någon anledning samlades luft i systemets svalare delar och byggde där upp ett mottryck. Felet hade uppkommit sakta under lång tid utan att någon tänkte på det, tills en dag då systemet inte längre gick att köra, säger Johan Söderberg.

Hur värmer man då bäst en snart trehundra år gammal kyrka, så att inredning, målningar och orgel mår bra? Lösningen har blivit att kyrkan värms kortvarigt, precis när det behövs och som gör att besökarna upplever att kyrkorummet känns varmt och ombonat.

Det målade tunnvalvet i trä är nyckeln till att det fungerar så väl. Vid renoveringen år 1932 försågs kyrkan med värmeledning men inte med element under bänkarna utan med en serie vackra kaminer i gjutjärn utmed väggarna. Elementskydd i trä är det som värms först och kraftigt, vilket tillför kyrkorummet viss fukt. Med värmesystemet i vila kommer elementskydden i stället att absorbera lika mycket fukt. De kortvariga temperaturhöjningarna med endast indirekt värme är därför mycket skonsamma för inredningen.

– I och med valet av lågtrycksånga finns ingen risk att något fryser sönder samtidigt som effekten är högsta möjliga när systemet väl är i drift. Den styrning som behövs kan inskränkas till att se till att systemet är igång olika länge beroende på hur kallt det är, något som sedan några år tillbaka sköts av bokningssystemet, förklarar Johan Söderberg och fortsätter:

– Resultatet är att Kättilstads kyrka hör till gruppen kyrkor med mest hållbar uppvärmning i Sverige trots att pannan eldas med olja. Inför varje gudstjänst eldas endast 5–30 liter olja och inom kort kommer den att konverteras till bioolja.


Regin möter rusande energipriser och instabila fluktuationer – erbjuder ett komplett installationspaket för värmereglering


07.sep 2022


I en tid av stigande energipriser står många fastighetsägare och energidistributörer inför utmaningen att förbereda och rusta upp värmesystemen inför kallare tider. I enlighet med detta presenterar Regin ett komplett installationspaket för energieffektiv värmereglering.

- Vi har under en längre tid identifierat att våra kunder har ett behov av en samlad värmelösning från en och samma leverantör. Därför är vi mycket glada att nu kunna erbjuda ett optimerat paket som underlättar vid utbyte av ett äldre styrsystem och som samtidigt är enkelt att installera, använda och underhålla, säger Anders Torsell, försäljningschef på Regin Controls Sverige.

Erbjudandet innefattar ett komplett apparatskåp med Regins värmeregulator Exigo samt fältprodukter såsom anliggningsgivare, dykgivare och utegivare. För fastighetsägare erbjuds dessutom molntjänsten Cloudigo, en HTML5-baserad portal som fungerar som ett ”mini-BMS” med full funktionalitet.

- Med vårt värmepaket kan man försäkra sig om att få en flexibel lösning för värmereglering som håller över tid. Med stöd av flera kommunikationsalternativ är det dessutom möjligt att implementera ytterligare funktioner för både beräkning och begränsning av energiförbrukningen. Detta ser vi kommer vara till stor nytta i anpassningen till mer instabila energiprisfluktuationer framöver, menar Anders.

Läs mer om värmepaketet för fastighetsägare
Läs mer om värmepaketet för energiverk


Ledande material från Bergquist


17.feb 2022


För att få en så effektiv värmeavledning som möjligt i en applikation krävs en god ledningsförmåga från den värmealstrande komponenten. Utmaningen med att avleda värme från elektronik ligger i att eliminera luftfickor och hålrum som finns mellan den heta komponenten och kylprofilen/chassit. Med termiska material från vår leverantör Bergquist skapar vi på OEM Electronics en effektivare värmeöverföring, anpassade efter dina behov.

För att göra lösningen så effektiv som möjligt bör man designa i det tunnaste termiska materialet som som går. Det resulterar i den bästa värmeöverföringen, kräver inte lika hög prestanda samt att det blir kostnadseffektivt. Ju tjockare material som används, desto längre blir vägen för avkylning och därmed krävs också högre värmeledning för samma resultat. Vi utgår därför alltid från "så tunn som möjligt - så tjock som det behövs". I speciella applikationer där distansen är stor och därmed kräver en tjock termisk detalj finns dock givetvis flera olika varianter att tillgå hos Bergquist.

BERGQUIST GAP PAD TGP 12000ULM

Bergquists nya GAP PAD TGP 12000ULM är en extremt mjuk (ultra soft, ultra low modulus ULM) gap pad med ledningsförmåga på 12 W/m-K, som kan hantera temperaturer från -60°C upp till +200°C. Den är speciellt framtagen för att tackla högpresterande applikationer så som hyper- och molnskaliga datacenter. Dess mjukhet gör det oerhört flexibelt. Materialet väter ut och fyller igen hålrummen även på ojämna ytor, vilket är en grundläggande egenskap för att resultera i effektiv värmeöverföring. BERGQUIST GAP PAD TGP 12000ULM levereras med liner på båda sidorna för en enklare hantering.

På oemelectronics.se hittar du mer information om termiska material och resten av det stora sortiment vi erbjuder.


Värmeledande material från Parker Chomerics


25.jan 2022


De termiska interface-materialen från OEM Electronics leverantör Parker Chomerics har som huvuduppgift att eliminera isolerande luft mellan en varm komponent och en kyllösning. Ett exempel på detta kan vara mellan en elektronisk komponent och en kylfläns.

Termiska material är flexibla och anpassar sig lätt till underlaget. I kombination med den höga värmeledningsförmågan ger det en hög prestanda. Termiska material finns både i fast form som ark eller utskurna detaljer samt i flytande dispenserbar form.

Tillsammans med vårt systerbolag ATC Tape Converting har vi möjlighet att kundanpassa och leverera detaljerna i den form och design kunden önskar. ATC har gedigen erfarenhet av stansning och konvertering av material och har möjlighet att producera detaljer i både små och stora serier. Vi tillhandahåller även nödvändig dokumentation, som exempelvis CoC, mätprotokoll och andra kvalitetsdokument.

Parker Chomerics har ett stort utbud av värmeledande material beroende på krav och applikation. Nedan följer en översikt:

TERMISKT LEDANDE PADS

THERM-A-GAP: Mjuka, termiskt ledande pads/dynor/dukar. De flesta är silikonbaserade men det finns även silikonfria alternativ. Padsen finns i olika tjocklekar och termisk prestanda, samt med eller utan adhesiv. Du kan få dem som ark eller i helt kundanpassad form.


TERMISKT LEDANDE DISPENSERBARA MATERIAL

THERM-A-GAP GEL: Enkomponentmaterial som dispenseras på plats och som inte kräver någon härdning utan behåller sin gelform.

THERM-A-FORM: Tvåkomponentmaterial som dispenseras och härdas på plats vilket gör att de kan användas på komplexa geometrier. Materialet levereras i färdiga patronsystem vilket gör dem enkla att använda genom att eliminera extra procedurer för vägning, blandning och avgasning.

THERMAL GREASE: Termiskt ledande silikonfett. Dessa produkter är mycket anpassningsbara, lätta att dispensera och kräver ingen blandning eller härdningscykel.


TERMISKT LEDANDE FASFÖRÄNDRINGSMATERIAL

THERMFLOW: Fasförändrade termiska material som är fasta i rumstemperatur och flytande i arbetstemperatur. Genom att de blir flytande fylls luftspalter och hålrum i gränsytan vilket maximerar kylflänsens prestanda.


ÖVRIGA TERMISKA PRODUKTER

THERMATTACH: Tejper med värmeledande tryckkänsligt lim (PSA). De är designade för att enkelt och säkert fästa kylflänsar på varma komponenter.

T-WING: Små, tunna kylflänsar/värmespridare som fästs direkt på de varma komponenterna. De är prisvärda och kan vara ett bra alternativ där vanliga kylflänsar inte är lämpliga.

På oemelectronics.se hittar du mer information om termiska material och resten av det stora sortiment vi erbjuder