OEM Electronics – Rätt komponent och snabb hjälp

Mobab har en komplett verkstad där de har möjlighet att tillverka kundanpassade värmare

I början av 90-talet startade företaget Mobab tillverkning av hyttvärmare till truckar. De såg ett behov av att kunna ha en säker, självreglerande värmare till sin nya produkt och det blev starten till ett långt samarbete med oss på OEM Electronics.

Produktuvecklingen ledde till att de blev Sveriges första kund av PTC-element från DBK. Än idag säljer vi PTC-element till Mobab och vi besökte deras tillverkning i Fjugesta, strax utanför Örebro.

Ronnie Finnström, produktionschef på Mobab, berättar hur de tänker när de väljer leverantörer till sina produkter. ”Valet hänger såklart på flera saker. Men jag tycker att det personliga mötet är väldigt viktigt, hur man upplever säljaren och hur vi kommer överens.”

Mobab har en komplett verkstad där de har möjlighet att tillverka kundanpassade värmare. Då är det viktigt att hitta en leverantör som har kunskap om vilken komponent som passar bäst i deras värmare.

Ni som leverantör ska snabbt kunna plocka fram rätt komponent till oss och det har ni alltid varit bra på”, säger Ronnie.

Magnus Narving är ägare och VD på Mobab och berättar om produkten som just nu håller på att monteras ihop i verkstaden. En värmare som ska sitta i dragtruckar på flygplatser i Tyskland. Mobab tillverkar cirka 2000 värmare varje år och de tror på en ökning de närmsta åren. Magnus säger att ökningen definitivt kommer leda till att OEM Electronics får leverera fler produkter till Mobab framöver.

Vi kan absolut rekommendera OEM Electronics som leverantör. Man får alltid tag i er när man ringer och vi får alltid snabb hjälp”, säger Ronnie.

Sedan vi var och träffade Mobab i deras tillverkning har vi haft flera nya projekt tillsammans där olika varianter på PTC-element varit inblandade, men också på fläkt. Det senast projektet involverar ett 36 V element till en kund som tillverkar värmare till truckar.

Samarbetet under alla år är fortsatt bra”, lägger Ronnie till

På oemelectronics.se hittar du mer information om PTC-värmare och resten av det stora sortiment vi erbjuder.

Läs också: Ny serie med...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookie-inställningar