KUKA – Lättare, mer effektiv och med lägre TCO

KUKA – Lättare, mer effektiv och med lägre TCO

Nu är nya KR FORTEC ute på marknaden

Marknadens bästa tillgänglighet och kortaste service är imponerande, men ännu viktigare är de 37% energieffektivisering som KUKA:s nya version av in-dustriroboten KR FORTEC kommer med tillsammans med en rad förbättringar.– Sammantaget handlar det om en effektiv och resurssnål robot med mycket bra Total Cost of Ownership (TCO), säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.

KR FORTEC-serien är en klassiker i KUKA:s sortiment. En robot i mellanklassen som i sin senaste version klarar bärlaster upp till 800 kilo.
I takt med både hållbarhetssträvanden och volatila energipriser har robotarnas energiförbrukning hamnat alltmer i fokus. Det är också en avgörande parameter när det gäller den totala kostnaden för att äga en robot: under maskinens livslängd kommer energiåtgången att vara en större utgift än den initiala investeringen.
– Därför satsar vi en hel del på innovation för att få ner energibehoven för våra robotar, ett område där vi är mycket konkurrenskraftiga, säger Micael Amandusson.
Nya KR FORTEC är rejält tålig. Den klarar att jobba i långa perioder med mini-malt med underhåll. Mean Time Before Failure för serien är på 400 000 timmar

Lättare, mer effektiv och med lägre TCO – nu är nya KR FORTEC ute på marknaden
Skulle något ändå hända har KUKA sett till att det ska gå att hålla nere både tidsåtgången för reparationer och utgifterna för reservdelar. Mekanik och elektronik är lätt åtkomligt för service och företaget har satsat på att i så stor utsträckning som möjligt använda samma delar för sina robotserier – vilket både ökar tillgängligheten och reducerar kostnaderna.

Enligt Micael Amandusson lever nya KR FORTEC upp till allt det som KUKA strävar efter när det gäller driftsäkerhet, mångsidighet och lågt TCO – något som är efterfrågat i en tid när allt fler industriföretag inser behovet av att automatisera för att hänga med.
– Det här är en robot som ökar både produktivitet och konkurrenskraft för sin ägare, säger han.

Fler finesser med nya KR FORTEC:
• Centralhänderna är vatten och dammtäta IP67.
• Kan användas i temperaturer från 0 till 55 grader.
• 10% snabbare än sin föregångare
• 700 kg lättare än sin föregångare
• Finns i specialversioner för mer krävande och smutsiga miljöer.
• Som extrautrustning finns linjärenheten KL 4000. Med den kan roboten röra sig upp till 30 meter i sidled.

Läs ocksa: Nytt i KUKA:s katalog – två snabba robotar
KUKA Nordic AB's Företagsprofil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookie-inställningar