Lansering av Bredels NR Transfer-slang för allmänna tillämpningar inom vätsketransport

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions är en prisbelönt, global ledare inom tekniker för vätskehantering och har i över 60 år konstruerat komponenter och system för kunder inom livsmedelsbearbetning och -hantering, läkemedels- och industrimarknaderna.

Bredels NR Transfer-slang är en ny slang av naturgummi för allmän vätsketransport vid tryck på upp till 12 bar

  • Den nya transportslangen för Bredels slangpumpar kompletterar Bredels NR Metering-slang som är konstruerad för tunga tillämpningar
  • Bredels NR Transfer-slang är konstruerad för att hantera slam inklusive nötande slam med hög halt av fasta ämnen samt livsmedels- och dryckesavfall.

Det finns nu ett utökat slangsortiment för Bredels slangpumpar med lanseringen av den nya, mångsidiga Bredel NR Transfer-slangen för allmän vätsketransport vid tryck upp till 12 bar (174 psi). Bredels NR Transfer-slang (naturgummi) kan användas för att hantera slam inklusive nötande slam och slam med hög halt av fasta ämnen samt livsmedels- och dryckesavfall. Lösningen kompletterar Bredels NR Metering-slang som är konstruerad för tung drift med en tryckkapacitet på upp till 16 bar (232 psi) som redan finns tillgänglig för Bredels slangpumpar.

Bredel, som är en del av Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS), är nu den enda tillverkaren som erbjuder NR-slang med egenskaper optimerade för olika kundbehov, oavsett om det är för dosering eller transport och för låg, medel eller tung drift. Den nötningsbeständiga NR Transfer-slangen från Bredel är konstruerad för att hålla längre än konkurrenternas slangar och optimerar prestandan hos en peristaltisk pump i tillämpningar inom: vatten- och avloppsvattenrening, konstruktion, keramik, papper och pappersmassa, kraftproduktion (biogas, biomassa) samt livsmedel och drycker.

Bredels lansering av NR Transfer-slangen är ett svar på kundernas behov av en slang som kan transportera alla typer av vätskor. Bredels NR Transfer-slang lämpar sig för vattenbaserade vätskor, utspädda syror och alkoholer, lätt frätande kemikalier och slam. Bredels kunder kan nu förlita sig på en enda leverantör – WMFTS – för alla tillämpningar.

Fördelar och egenskaper med Bredels NR Transfer-slang inkluderar:

  • Konstruerad för exceptionell lång livslängd inom vätsktransportstillämpningar
  • Tryckkapacitet: 12 bar (174 psi)
  • Maximal sughöjd: 9 m (30 fot)
  • Högsta vätsketemperatur: 80 °C (176 °F); minsta vätsketemperatur: -20 °C (-4 °F)
  • Global support för pump och slang från originaltillverkaren

Lars Varnbueler, produktchef hos Bredel, säger: “Bredel är branschledande inom slangpumpsteknik. Med den nya NR Transfer-slangen specialiserar Bredel sitt erbjudande för varje tillämpning. Oavsett om lång livslängd, tryckkapacitet eller kemisk kompatibilitet är avgörande för din process, har Bredel lösningen. Inom ett brett område av standardtillämpningar för slangpumpar har NR Transfer-slangen överlägsen livslängd och kräver därför mindre frekvent underhåll.

”Vår precisionsbearbetade NR Metering-slang ger hög noggrannhet, sugkapacitet och stabilt utloppstryck under slangens hela livslängd för tunga tillämpningar. Vår NR Transfer-slang är det idealiska valet där det handlar om – som namnet säger – transport av vätskor från A till B. Den ger den längsta livslängden och de lägsta totala ägandekostnaderna på marknaden inom ett brett område av standardtillämpningar för slangpumpar.

Slangelementet är kritiskt för att säkerställa pumpens prestanda, hållbarhet och effektivitet. Kompositförstärkta transportslangar är konstruerade av högkvalitativ gummimassa förstärkt med fyra individuella lager av flätad nylon. Bredels NR Transfer-slang tillverkas till dimensionen med avancerad lindningsteknik och är optimerad för lång livslängd i tillämpningar inom vätsketransport.

Hitta leverantörer av slangar här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *