Visning av Sveriges första virtuella LED-filmstudio

Blekinge Tekniska Högskola har fått resurser av Region Blekinge och Karlskrona kommun för en satsning på virtuell produktion. Den nya tekniken kommer att användas både inom forskning och utbildning men även inom den starkt framväxande digitala filmindustrin. Media är välkommen till en visning av den nya studion.

Satsningen på virtuell produktion kommer att innebära en unik displaymiljö med simulerings- och visualiseringsdatorer, LED-paneler, kamerateknik och robotik som kan stötta den pågående forskningen inom digital produktutveckling och utbildningar vid BTH men givetvis även att användas inom andra områden, bland annat inom den starkt framväxande semidigitala filmindustrin.

Tekniken låter skådespelare interagera med digitalt producerade miljöer i realtid i stället för att man använder ”green screens” där simulerade miljöer läggs på i efterhand.

Den nya studion kommer att utveckla filmnäringen i Blekinge – virtuella produktioner är framtidens sätt att producera film och tv på. Studion kommer förbättra regionens konkurrenskraft på såväl den nationella som internationella marknaden.

Hitta leverantörer av LED belysning härilm här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.