Push-X – kan en anslutning göras enklare?

Den nya plintserien XTV är den första produktfamiljen med den nya anslutningstekniken
Push-X från Phoenix Contact. Jämfört med den befintliga Push-in-anslutningstekniken, kan alla ledartyper anslutas direkt utan undantag eller förberedelse i Push-X anslutningen.

Inga verktyg och knappt någon kraft alls behövs för att fullborda en anslutning. Detta säkerställer en korrekt och snabb anslutning och förenklar arbetet oerhört.

Anslutningsutrymmet är öppet vid leverans, den skalade ledaren behöver endast föras in i anslutningsutrymmet och när ledaränden träffar botten slår den förspända kontaktfjädern igen och anslutningen är klar – detta minskar installationstiden till ett minimum.

För att lossa en ledare trycker man enkelt på den orangea knappen, detta öppnar anslutningsutrymmet och spänner samtidigt kontaktfjädern som igen blir redo för ny anslutning. Tryckknappen visar alltid anslutningsutrymmets status tydligt, oavsett ledardiameter och kopplingsplintens orientering.

Produktserien XTV består initialt av de tre storlekarna för ledarareorna 6, 10 och 16 mm².

Med tester som går utöver kraven i standarden kan Push-X anslutningsteknik även användas i industrier som ställer höga krav på vibrationer, gastäthet och robusthet.

Tack vare det dubbla bryggschaktet kan XTV-plintarna fritt kombineras med andra plintar och tillbehör inom CLIPLINE complete systemet.

Hitta leverantörer av kopplingsplintar här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookie-inställningar