Endress+Hauser – Produktionen av kiselsensorer för tryckmätning har expanderat

Endress+Hauser firar invigningen av nya byggnader i Stahnsdorf

Endress+Hauser har expanderat sitt kompetenscentrum för kiselsensorer för tryckmätning i Stahnsdorf nära Berlin, till en kostnad av mer än 12 miljoner euro. En ny produktionshall byggdes till till den befintliga byggnaden för att tillgodose det växande behovet för kiselinstrument för tryckmätning. Man har också byggt en ny kontors- och laboratoriebyggnad, samt ett stort utomhusområde och
ytterligare parkeringsplatser.

Endress+Hauser, specialister inom mät- och automationsteknik, har funnits i Stahnsdorf Technology Park sedan 2009. År 2018 samlade de ihop sin produktionskapacitet för kiselsensorer för tryckmätning här, och dessa tillverkas även direkt på plats.

Nybyggnaden fördubblar golvytan på arbetsplatsen till strax under 11 000 kvadratmeter. Trots att byggarbetet var klart under 2019 försköts den officiella öppningen på grund av pandemin. Den ägde istället rum fredagen den 29 april 2022 med kunder och partners närvarande, samt representanter från affärslivet och politiken.

Omfattande erfarenhet

”Det krävs mycket kunskap för att utveckla och tillverka kiselsensorer. Endress+Hausers kunder runt om i världen kan dra nytta av många års erfarenhet som finns här i Stahnsdorf”, sa Matthias Altendorf, VD för Endress+Hauser-koncernen. Sensorelementen som tillverkas i Stahnsdorf är viktiga komponenter i tryckinstrument av hög kvalitet som monteras på många olika platser i Tyskland, USA, Kina, Indien och Brasilien. Produktionen sker i rena rum som uppfyller de högsta standarderna.

Snabb tillväxt

Under 2021 producerades cirka 375 000 sensorelement i Stahnsdorf. För fem år sedan var antalet inte ens hälften av det. En växande produktionskapacitet medför ett ökat behov av personal.

”Under 2017 meddelade vi våra planer på att dubblera antalet anställda under de närmsta åren. Och vi har hållit vårt löfte. Vi har sedan dess skapat och bemannat runt 100 nya anställningar, både inom produktion och utveckling”, sa Martin Laqua, administrativ chef för Endress+Hauser i Stahnsdorf. ”Fler anställda kräver också större lokaler. Därför har vi inte bara utökat produktionen utan även ordnat med nya kontor och laboratorieplatser, mötesrum och en restaurang för de anställda.”

Prisbelönt trädgård

Företagets utomhusyta består av en trädgårdsyta på mer än 5 500 kvadratmeter med 200 träd och 5 000 buskar och perenner. Trädgårdarna heter Spreewald och Havelland och används både för möten och raster. ”Vi ville erbjuda våra medarbetare och gäster en grön atomsfär här, som i en park”, sa Peter Selders, verkställande direktör för Endress+Hauser Level+Pressure.

Området, där regionala träd och buskar har planterats med omsorg, imponerade på juryn i Brandenburgs trädgårdstävling och vann pris för den vackraste trädgården i ett kommersiellt område 2021. Konceptet utformades och utfördes av den lokala landskapsarkitektstudion Marcel Adam.

Läs ocksa: Endress+Hauser – Reducera raksträckor med flödesmätaren Prosonic P 500
Endress+Hauser AB's Företagsprofil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookie-inställningar