TV-inspektion av avlopp

Tv -inspektion av avlopp utförs både som ett förebyggande och som ett förtydligande. Vid förebyggande tv -inspektion av avlopp kommer det att vara möjligt att upptäcka eventuella problem innan de uppstår. Genom att klargöra TV -inspektion av avlopp kan du identifiera de fel som har orsakat ett problem, ev. bryta ett rör eller attackera av råttor 

Leverantörer av Tv-inspektion av avlopp:


Uponor Infra AB

Industrivägen 11
513 32 Fristad
Tlf.: 46 33 172 500
E-mail: infrastruktur.se@uponor.com

web

Kompetenser: Fjärrvarme, spillvatten, dränering, avloppssystem, PVC, slamavskiljare

Läs mer om Uponor Infra AB


Wellpoint Grundvattensänkning AB

Kantyxegatan 19
213 76 Malmö
Tlf.: 040-944606
E-mail: grundvatten@wellpoint.se

web

Kompetenser: Grundvattensänkning, entreprenörspumpar, länspumpar, centrifugalpumpar, vakuumpumpar, diafragmapumpar, bevattningspumpar, marksanering

Läs mer om Wellpoint Grundvattensänkning AB


Toaletten, ingen sopkorg!


19.nov 2023


Verksamheten är taxefinansierad och taxorna är enligt lag baserade på självkostnadsprincipen

19 november uppmärksammas världstoalettdagen. Vakin vill särskilt belysa att toaletten inte är någon sopkorg.
– I toaletten ska man endast spola ner kiss, bajs och toapapper, säger Walter Jonasson, Underhållschef vid Vakin.

Avloppsstopp ställer till problem för den som drabbas av översvämning i sitt hem. Ofta beror avloppsstopp på att man spolat ner sådant som inte ska spolas ner i avloppet.
-Oavsett om avloppsstoppet är inne på någons tomt eller ute i gatan så beror de flesta avloppsstoppen på att det spolas ner matfett, tamponger, hår och våtservetter. Alltså saker som inte hör hemma i avloppet, säger Walter Jonasson.

Avloppsstopp är kostsamma, varje år spenderar Vakin miljontals kronor på avloppsstopp och det är en kostnad som enkelt hade gått att undvika. Ett stopp kostar för Vakin i medel cirka 10 000 kronor att åtgärda. Varje år rycker personal från Vakin ut, oavsett tid på dygnet, på mer än 300 avloppsstopp.
-Det blir snabbt mycket pengar på något som hade gått att undvika genom att kasta skräp i sopkorgen och endast spola ner kiss, bajs och toapapper i toaletten, avslutar Walter Jonasson.

Om Världstoalettdagen
Den 19 november varje år är det Världstoalettdagen. Dagen instiftades av World Toilet Organization 2001 och är sedan 2013 en officiell FN-dag. Dagen uppmärksammar att 3,6 miljarder av världens befolkning lever utan toaletter, vilket bidrar till att försämra deras hälsa och förorena miljön. I dag är det fortfarande över 400 miljoner människor som uträtta sina behov utomhus i naturen utan någon som helst sanitet. Varje dag dör cirka 1000 barn under 5 år på grund av otjänligt vatten samt bristfällig sanitet och hygien.


Expansiva Sweves vill visa musklerna på VA-mässan
Från en liten monter till VA-mässan 2020 till en tydligt större 2022 för att visa den senaste tv-bussen. Under pandemin har Sweves vuxit i rekordfart och har nu en yta på mässan som mer speglar deras verksamhet. Räkna dessutom med en hel del intressanta nyheter.

Montern för VA-mässan 2020 var bokad redan året innan. Sen kom pandemin och mässan tvingades flytta fram två gånger. Under tiden hann Sweves i Sundbyberg växa från 3 till 14 anställda samt flytta till en nästan dubbelt så stor lokal på 800 kvadratmeter.

Det fanns med andra ord behov av en större yta nu när VA-mässan äntligen kan arrangeras.

– Vi visar bland annat en helt nybyggd filmbuss, som skräddarsytts tillsammans med en av våra kunder, resulterat i arbetsplats med optimerad planlösning för att kunna arbeta både effektivt och säkert. Då krävs det mer utrymme. Sen vill vi så klart att vår monter ska spegla hur mycket vi har vuxit och med alla våra anställda krävs det mer yta, säger säger Serguei Safronov, vd på Sweves.

Sedan 2013 har Sweves levererat utrustning till rörinspektionsbranschen och själv har Serguei Safronov över 25 års erfarenhet från branschen. Fokus på VA-mässan blir främst att visa nyheter inom inspektionsutrustning som kameror och robotar.

– Vi vill visa våra muskler. Men också att vi har stor vilja att leverera rätt utrustning till rätt applikation. Vi har ett unikt koncept med flera leverantörer och en bred portfölj. För kunden innebär det att de kan få en lösning presenterad för sig av oss men från flera olika leverantörer, säger Serguei Safronov.

Expansionen under de senaste åren kommer inte av en slump. Sweves har jobbat hårt med att nå ut till sina kunder och har varit väldigt aktiva på sociala medier. Men den viktigaste biten är att alltid sätta kundens behov i första hand.

Det menar Vladimir Safronov som är vice vd i företaget.

– Det är viktigt med kundfokus i vår bransch och vi vill hjälpa till så mycket som möjligt. Sedan är det ofta kunderna själva som ger förslag på vad de vill ha. Det var till exempel så vi började med tv-bussar. Huvudfokus är alltid att våra kunder ska kunna jobba effektivt, säger han.

För Sweves handlar det om att använda robusta produkter som dels är lätta att använda för operatören, dels sköter jobbet effektivt.

– Vi försöker att blanda konservativa lösningar med innovativa produkter. Det finns en stor respekt hos oss för beprövade metoder och samtidigt som vi gärna jobbar med den senaste tekniken. Den mixen gillar vi, säger Serguei Safronov.

Med tanke på att Sweves vuxit så mycket på kort tid kan företaget nu sikta mot kunder som kommuner och större entreprenörer. Stort fokus ligger på mätmetoder och tredje generationens laser där Sweves har flera nyheter på gång att presentera.

Här blir VA-mässan ett viktigt forum för att få ut nyheterna och träffa potentiella kunder.

– Det är superviktigt. Här träffar vi många starka aktörer och dessutom säljer vi ofta till andra utställare. Så här efter corona vill alla hitta tillbaka till stämningen som var innan och då blir VA-mässan en viktig plats för att träffa stora starka aktörer, säger Vladimir Safronov.