Rittal Application Center lanseras i Skandinavien
Rittal Application Center lanseras i Skandinavien
Kompetens genom praktik – Rittal Application Center för panelbyggare
Hur kan tillverkare av apparatskåp och ställverk ta steget in i digitaliseringens och automatiseringens värld – och hur kan de förbereda sig för framtiden? De hittar svaren inom ramen för nya Rittal Application Center (RAC) i Ängelholm, som öppnade den 28:e augusti 2024. Här kan befintliga och nya kunder arbeta med sina projekt tillsammans med experter från Rittal, bekanta sig med nya tekniker och helt enkelt prova dem. Under mottot ”Join. Apply. Grow.”, erbjuder systemleverantören Rittal en verkstadsmiljö där kunderna kan testa nya arbetsflöden inom tillverkning av apparatskåp och ställverk för ökad effektivitet.
”Rittal Application Center är platsen dit företag inom tillverkning av apparatskåp och ställverk ta med sig sina projekt och där vi i praktiken arbetar med dem för att ta fram individuella lösningar”, säger Rittals Håkan Persson, Projektledare RAC. ”Vårt mål är att ge våra kunder en konkurrensfördel och visa dem nya utvecklingsmöjligheter för framtiden.”
Detta innebär att kunderna hittar en verklig verkstadsmiljö i Rittal Application Center där de kan testa fördelarna med programvarulösningar och automatiseringsteknik i sina projekt och upptäcka nya sätt att öka effektiviteten i sina arbetsflöden. Rittals experter inom apparatskåp och ställverkskonstruktion, inköp och logistik samt automatisering och hantering ger stöd och rådgivning till företag som tillverkar apparatskåp och ställverk.
Verkställande direktörer, produktionschefer, montörer eller konstruktörer kan bidra med sina egna individuella uppgifter: från konstruktion med Eplan design verktyg till lösningar från Rittal Automation Systems och optimering av hela värdekedjan.
Rittal Application Center ger praktiska svar på många olika tekniska frågor, till exempel: Vilka detaljer är viktiga när man skapar kopplingsscheman och 3D-modeller digitalt? Hur kan effektiviteten ökas avsevärt genom automatiserad bearbetning av skåp, montageplåtar och DIN-skenor? Vilka fördelar erbjuder den digitala tvillingen av en kapsling? Vilken betydelse har dataunderhåll för konsekvensen i den värdeskapande processen – från konstruktion och bearbetning till kabelbearbetning och mjukvarustödd kabeldragning? Och sist men inte minst kommer frågor om arbetsflöde och ergonomi att utredas – från lösningar inom hantering till fördjupad processanalys.