Phoenix Contact – Kretskortskontakter med innovativ Push-X teknik

XPC 1,5 kretskortskontakten är kompatibel med Phoenix Contacts omfattande COMBICON-sortiment med en delning på 3,5 mm.

Kretskortskontakten XPC 1,5 från Phoenix Contact har anslutningstekniken Push-X som möjliggör en snabb, säker och verktygsfri anslutning av olika ledartyper och ledararea.

Enligt råttfälla-principen så ”fångas” ledaren helt enkelt genom att föra in ledaren i botten av kontakten så löser fällan ut och ledaren ansluts. Fjäderkontakter ger en långsiktig, pålitlig anslutning av styv och flexibel ledarna, med eller utan trådändhylsor. När ledaren förs in i klämutrymmet träffar den frigöringselementet, som sedan med mycket liten kraft, släpper kontaktfjädern. Den förspända kontaktfjädern klämmer därmed fast ledaren med en bestämd kraft. Ett hörbart släppljud och den ändrade positionen av den tydliga orangefärgade frigöringsknappen informerar om för användaren att ledaranslutningen har säkrats. Den verktygsfria anslutningstekniken minskar monteringstiden och möjliggör automatisk kabeldragning. Frigöringsknappen används för att frigöra ledaren och samtidigt förspänna kontaktfjädern.

XPC 1,5 kretskortskontakten är kompatibel med Phoenix Contacts omfattande COMBICON-sortiment med en delning på 3,5 mm. Som ett resultat finns nu många anslutningsalternativ till en och samma grund-del på kretskortet.

För mer information om Push-X tekniken finns vår hemsida och vill ni snabbt hitta artikellistan över XPC 15 kontakterna så finns dessa på www.phoenixcontact.se och använd webkod: #3261

Hitta leverantörer av kretskort här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Cookie-inställningar