SMC breddar utbudet av kontrollenheter och utökar sortimentet för maskinsäkerhet

SMC lanserar en ny kontrollenhet med STO-funktionalitet (Safe Torque Off) och SS1-t (Safe stop 1 time) för stegmotorkontroll i säkerhetskretsar designade enligt rådande ISO/IEC-standarder. Kan kombineras med batterilös absolut-enkoder för kortare cykeltider och enklare återstart efter spänningsbortfall.

Stegmotorkontrollen JXC-LF/EF har säkerhetsfunktionen STO, SS1-t (EN 61800-5-2) och är tredjepartscertifierad av TÜV för att uppfylla SIL3 enligt IEC 61508/62061 och PLe enligt ISO 13849-1, vilket underlättar designen av säkerhetskretsar i olika typer av utrustning.

Användaren väljer protokoll, tex. EtherCat eller IO-Link, för kommunikation med överordnat styrsystem. Via de dubbla kommunikationsportarna kan ventilramper och luftstyrda cylindrar kombineras under samma protokoll.

Mjukvaran ACT2 ger tillgång till ett antal funktioner såsom parameterinställning, inmatning av stegdata, hantering av larm, jogging osv. En nyhet i mjukvaran är analysverktyget wave monitor för snabb analys.

JXC-LF/EF kan användas för kontroll av SMC:s elektriska linjärenheter, även de med batterilös absolut-enkoder, vilket kortar cykeltiderna i och med att tidskrävande referenskörning inte behövs och ökar kvaliteten på slutprodukten då positionen bibehålles.

Med JXC-LF/EF erbjuder vi ett komplett sortiment av kontrollenheter för eldrift och utökar samtidigt vårt erbjudande inom maskinsäkerhet med en efterfrågad funktionalitet i form av Safe Torque Off och Safe stop 1 time, vilket är mycket glädjande” säger Karl-Erik Larsson, produktchef på SMC

Hitta leverantörer av motorkontroller här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *