OEM Automatic AB – EDGE GATEWAY – INDUSTRI 4.0 HAR ALDRIG VARIT ENKLARE

Industri 4.0 har aldrig varit enklare än med Edge Gateway från Advantech. Här får du veta hur Edge Gateway kan vara en del av din IIOT-lösning med sin primära styrka och uppgift att överföra information, från exempelvis givare och sensorer, till ett system som läser av och analyserar data. Äntligen kan du få ut så mycket som möjligt av den data dina smarta produkter samlar in – på ett smidigt och användarvänligt sätt.

SÅ FUNGERAR EDGE GATEWAY

Advantechs Edge Gateways är lämpade som gateways för befintligt styrsystem så att information kan publiceras på en molnbaserad tjänst. I och med edge computing kan du använda befintligt PLC för vidarebefodring av signaler alternativt göra ditt egna IIOT-skal runt befintlig utrustning. Detta för att få en enkel och analytisk bild av din applikation. Våra IIOT Edge Gateways är anpassade just för att förenkla kommunikationen mellan OT och IT segmentet. De kan även intregreras med Advantechs mjukvara Edge Link för att på ett enkelt sätt konvertera en fältbuss till en IT-buss. Exempelvis Modbus till OPC UA.

LÄGRE DATAKOSTNADER MED EDGE COMPUTING

Under en tid har vi skickat upp information i molnet för att där göra beräkningar. Det blir mer och mer data som skickas upp och ska analyseras vilket resulterar i stora datamängder som går upp till våra molnplattformar. Vi ser trender och fördelar med att analysera och beräkna data närmre maskinerna. Dels för att få snabbare beräkningstider på den information som ska tillbaka till maskinerna och dels mindre datamängd upp i molnet om man skickar ett redan beräknat värde. Edge computing sänker datakostnader och latens genom att bearbeta data precis där de genereras.

WISE-PAAS ÖVERSÄTTER ÖVER 200 SPRÅK

Det pratas mycket om Industri 4.0 och IIOT där man primärt vill ha koll på utrustningen som man har i sina maskiner eller fabrik. Detta för att kunna förutsätta driftstopp, skapa virtuella maskiner eller ha koll på att varje produkt som kommer ut ur en maskin ska vara identisk varje gång. Edge Gateways primära styrka och uppgift är att överföra information på ett smidigt och användarvänligt sätt från exempelvis givare och sensorer till ett system som läser av och analyserar data så som scadasystem, Edge Computer eller affärssystem. I grunden har Edge Gateway stöd för över 200 olika PLC’s och distribuerade I/O’s på primärsidan som kan konverteras till de mest vanliga protokollen så som OPC UA, DNP3, MQTT och liknande. Enheterna har även funktioner så som matematiska funktioner för att skicka ut ett beräknat data samt även stöd för logiska funktioner via IEC-61131-3.

INTEGRERA MED ADVANTECHS MJUKVARA EDGELINK

EdgeLink är en koncentrator där informationen översätts och fördelar ut den viktiga beräknade datan på ett sätt som våra IT-system förstår. I och med detta är EdgeLink inte bara ett verktyg som översätter information utan det kan även utföra logiska funktioner för att rätt data ska skickas vidare och belastningen på exempel scadasystemet ska vara så minimal som möjligt. Med det användarvänliga programmeringsverktyget behöver man ingen förkunskap om programmering sedan tidigare utan allt är uppbyggt på användarvänlighet. Om du önskar djupdyka i dessa produkter kan vi erbjuda en utbildning för att komma igång eller för att vidareutveckla dina kunskaper.

EdgeLink kan levereras i flertalet olika enheter. Valet av dessa enheter beror i största del på hur många anslutningspunkter ni har idag. Som grundutförande finns dubbla ethernet och dubbla COM-portar. Behövs det fler anslutningar om man exempelvis har 4 stycken RS484-slingor i sin fabrik så får man välja en enhet med fler anslutningar. Det finns även enheter med digitala och analoga IN/UT-signaler direkt på enheten om man inte har ett befintligt styrsystem eller distribuerade I/O’s utsatta i sin verksamhet. Vi går gärna igenom hur er situation ser ut och löser utmaningarna utifrån det.

EXEMPEL PÅ ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

  • Energiövervakning
  • Maskinövervakning
  • Pumpövervakning
  • Protokollomvandling
Hitta leverantörer av gateway här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *