Industrins framtid formas på Elmia Subcontractor 2021

Smart industri. Hållbarhet. Samverkan och Kompetens. På Elmia Subcontractor 2021 pekar branschen ut riktningen för svensk tillverkningsindustri. Fyra heta ämnen som på industrins starkaste arena går från utmaningar till nya affärsmöjligheter.

Det är på Elmia Subcontractor som affärer tar sin början. I år kanske mer än någonsin tidigare. Det är här som tillverkningsindustrin tar sig an de allra största framtidsutmaningar och visar på möjligheterna inom branschen. Oavsett om det handlar om uppkopplade produkter som pratar med varandra eller krav på hållbarhet och cirkulära affärsmodeller.

Utmaningarna är samlade inom fyra teman – Smart industri, Hållbarhet, Kompetens samt Samverkan – som genomsyrar hela arenan. Från alla utställare, via samtalen i det digitala programmet till de innovativa casen på Subcontractor TechArena och Subcontractor InnoDex.

För Lesjöfors, som är en av årets ambassadörer, är hållbarhet en prioriterad fråga och koncernen jobbar aktivt utifrån FN:s globala hållbarhetsmål. Biogasol, grön el och cirkulära flöden är några delar som ingår i strategin.

– Vårt arbete med hållbarhet adderar ett mervärde på oss som leverantör. Tittar vi på hela värdekedjan kan vi enkelt räkna hem de investeringar som vi gör. Kan vi erbjuda våra kunder ett hållbart alternativ och samtidigt ta bättre betalt, ja, då går hållbarhet och affärer hand i hand, säger Ola Tengroth, vd på Lesjöfors.

I år är det utställarna som står i rampljuset under mässans fyra dagar. I det digitala programmet känner vi på pulsen från mässgolvet och visar på innovationsförmågan inom svensk tillverkningsindustri genom att besöka ett antal utställare i deras montrar.

Även djupare panelsamtal om industrins framtid får plats i programmet. Här deltar exempelvis energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman, Sinf, FKG och inte minst våra ambassadörer för att diskutera hur spelplanen kommer att se ut efter covid-19.

På så sätt är programmet precis den katalysator som industrin behöver för att vi tillsammans ska kunna peka ut en gemensam väg in i framtiden.

– Tekniken och dess möjligheter utvecklas varje dag. Därför är det viktigt att hela tiden försöka hålla sig uppdaterad. Tittar vi just i vår bransch är det få som vet hur långt 3D-printtekniken har kommit och som därför inte ser den som en naturlig serieproduktionsmetod, vilket den är. Det är bara genom effektiva produktionsmöjligheter och innovativ teknik som svensk tillverkningsindustri kan möta framtidens krav, säger Jan Löfving, vd på Prototal och en av årets ambassadörer för Elmia Subcontractor 2021.

Läs ocksa: Stigande stålpriser får stort fokus i BE Groups monter
Industrins framtid formas på Elmia Subcontractor 2021's Företagsprofil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *