Kopplingar

Det finns en mängd olika typer av kopplingar, inklusive skillnadskopplingar och sekvenskopplingar. Om en cylinderrörelse ska ske med samma hastighet i båda riktningarna, om en cylinder med en kontinuerlig kolvstång inte kan användas, kan differentialkoppling användas. Det finns också elastiska kopplingar, axelkopplingar och många fler typer av kopplingar

Leverantörer av Kopplingar:


Benzlers AB

Porfyrgatan 7
254 68 Helsingborg
Tel.: 46 (0) 42 18 68 00

www.benzlers.se

Kompetenser: Domkrafter, Växlar, Växelmotorer, Snäckväxlar, Kuggsnäckväxlar, Kuggvinkelväxlar, Tappväxlar, Planetväxlar, Kuggväxlar, Industriväxlar, Kopplingar

Läs mer om Benzlers AB


Dunlop Hiflex AB

Kistinge Industriområde
Seldonsvägen 2
302 62 Halmstad
Tel: +46 104-14 44 00
E-mail: info@dunlophiflex.se

www.dunlophiflex.se

Kompetenser: Cylindrar, Gummimattor, Gummislangar, Hydraulslang, Hydraulrör, Hydraulverktyg, Industrigummi, Industrislangar, Kilremmar, Klämbussningar, Kopplingar, Kolvmotor, Kolvpumpar, Kugghjulsmotor, Kugghjulspump, Kulventiler, Maskinsko, Oljefilter, Pneumatik cylindrar, PTFE slangar, Remskivor, Slangkopplingar, Slangpressar, Snabbkopplingar, Transportband, Tryckfilter, Tryckregulatorer, Vibrationsdämpare

Läs mer om Dunlop Hiflex AB


Parker Hannifin AB

Almenäsvägen 20
501 78 Borås
Tlf.: +46 33 700 52 00
E-mail: parker.dk@parker.com

www.parker.com

Kompetenser: Ackumulatorer, Cylindrar, Linjärenheter, Vakuumsugkoppar, Kvävgasgeneratorer, Vätgasgeneratorer, Ställdon, Filter, Separatorer, Kopplingar, Snabbkopplingar, Kraftuttag, Luftberedning, Tryckregulatorer, Motorer, Kugghjulsmotorer, Stegmotorer, Pumpar, Kolvpumpar, Slang, Hydraulslang, Tätningar, Packningar, O-ringar

Läs mer om Parker Hannifin AB


ROYKON

Navervej 8
7000 Fredericia
Tlf.: +45 75 945 955
E-mail: post@roykon.dk

web

Kompetenser: Flänsar, Livsmedel rördelar, Livsmedel rördelar, Gängade delar, Kopplingar, Kompressionskopplingar, Manometrar & flödesmätare, Press rördelar, Pneumatik, PVC, Rör & rörhållare, Slangar, Slangkopplingar, Slangklämmor, Svets rördelar, Vatten & spillvatten, Vattenfiltrar, Ventiler, Vibrationsdämpare, Tillbehör

Läs mer om ROYKON


Mer kunskap om Kopplingar:

Kopplingar - En koppling är en anordning som används för att ansluta två axlar tillsammans i deras ändar för överföring av kraft. Kopplingar tillåter normalt inte att axlarna går sönder under drift, men det finns vridmomentsbegränsande kopplingar som kan glida eller gå sönder när ett vridmoment överskrids.


Komplett kopplingssortiment för innovativa lösningar


20.maj 2022


Kraftöverföring står ofta inför en mängd utmaningar. Misalignment i drivlinan och risken för överbelastningsskador, för att nämna två. Ett haveri i kraftöverföringen är kostsamt i tappad produktion och i kundförtroende. Rätt koppling på rätt plats minskar riskerna för, och skadorna vid, eventuella haverier.

Bohlins Maskiner har förmånen att brädda sitt kopplings- och bromssortiment med produkter från Bibby Turboflex, Layrub Couplings och Wichita Clutch. Med nytillskottet kan Bohlins Maskiner kunna möta fler kunders krav på oavbruten kraftöverföring.

Bohlins Maskiner breddar sitt kopplings-erbjudande

Med redan marknadsledande kopplingar och bromsar i sortimentet breddar nu Bohlins Maskiner sitt kopplings- och bromssortiment. Tre nya varumärken från Altra Motions breda sortiment. Med fler typer av kopplingar, till nya typer av applikationer, kan Bohlins Maskiner erbjuda innovativa och kostnadseffektiva kopplingslösningar till alla typer av kraftöverföringsutmaningar. Och när saker behöver stanna finns bromsar av högsta kvalitet.

”Vi är glada att bredda vår portfolio med Altra Motions produkter under varumärkena Bibby Turboflex, Layrub Couplings och Wichita Clutch. Altra har länge varit en nära samarbetspartner och med de nya varumärkena fördjupas samarbetet.” Mikael Bohlin, VD.

Stolt tradition och högsta kvalitet

De nya varumärkena kommer ur Englands stolta tradition inom kvalitetsmekanik. Bibbi Turboflex fokuserar på specialiserade och skräddarsydda kopplingar för industri och eneriområdet. Layrub Couplings är ledande inom traditionell tågindustri och experter på misalignment. Och Wichita Clutch har kopplingar och bromsar för tung tillverkningsindustri.

”Vi är glada att bredda vår portfolio med Altra Motions produkter under varumärkena Bibby Turboflex, Layrub Couplings och Wichita Clutch. Altra har länge varit en nära samarbetspartner och med de nya varumärkena fördjupas samarbetet.”
Mikael Bohlin, VD.

Stolt tradition och högsta kvalitet

De nya varumärkena kommer ur Englands stolta tradition inom kvalitetsmekanik. Bibbi Turboflex fokuserar på specialiserade och skräddarsydda kopplingar för industri och eneriområdet. Layrub Couplings är ledande inom traditionell tågindustri och experter på misalignment. Och Wichita Clutch har kopplingar och bromsar för tung tillverkningsindustri.

”Med vår erfarenhet av att lösa utmaningar och de nytillkomna produkterna öppnas nya dörrar till kostnadseffektiva och pålitliga lösningar inom kraftöverföring. Kvaliteten i komponenterna är avgörande för lösningarna, tillsammans med enkelheten i installation och underhåll.”
Mikael Bohlin, VD.

En viktig partner

Precis som Altra Motion är en viktig partner till Bohlins är Bohlins Maskiner en viktig partner till sina kunder. Med lång erfarenhet av skräddarsydda lösningar, givande samarbeten och en strävan att optimera processer är Bohlins Maskiner mer än en leverantör för många. Bohlins är en motor för optimering och driftsäkerhet i branscher där kraftöverföring är en del av erbjudandet och kärnvärdet i företaget.

Kontakta oss så berättar vi mer om Layrub och hur vi tillsammans kan effektivisera din drivlina.