Batteriladdare

Batteriladdare för ackumulatorer (batterier som är laddningsbara). Laddare kräver en strömkälla, vanligtvis 230 V och kan ladda batteriet på relativt kort tid. Laddare måste anpassas till batteritekniken för att laddas

Leverantörer av Batteriladdare:

ABB

Kopparbergsvägen 2
721 71 Västerås
Tel: +46 021-32 50 00

www.new.abb.com

Kompetenser: Belysning, Elmätare, Frekvensomriktare, Generatorer, Industrirobotar, Kabelskåp, Kapslingar, Nödbelysning, PLC, Reläer, Robotar, Ställdon

Se hela vårt produktsortiment och profil här

Brandfast Sverige AB

Hylsnyckeln 1
19740 Bro
Tlf.: 08-7554408
E-post: info@brandfast.nu

web

Kompetenser: Hjärtstartare, brandkurser, brandpaket, brandvarnare, flamskyddsutrustning, första hjälpen, utrymningslarm, utrymningsskyltar, utrymningsstegar, brandsläckare för lithiumbränder, utrymningsväst ansvarig, laddare & timer, munskydd, skyltar, batterier

Se hela vårt produktsortiment och profil här

GPBM Nordic

Argongatan 2B
SE-431 53 Mölndal
Tel: +46 (0)31-799 16 00
E-mail: kundservice@gpbmnordic.se

www.gpbmnordic.se

Kompetenser: Batterier, Brandsäkerhet, Brandslang, Brandsläckare, Belysning, Laddare, Laddningsbara batterier, Litium batterier, Pulversläckare

Se hela vårt produktsortiment och profil här

Schneider Electric Sverige AB


Frösundaviks allé 1
16970, Solna (Frösundavik)
Tel.: +46 0771-360370
E-mail: kundcenter.se@schneider-electric.com

www.se.com

Kompetenser: Automation, Avbrottsfri kraft (UPS), Elbilsladdare, Frekvensomriktare, Givare, Nödljus, Brandvarnare, Överspänningsskydd, Elmätning, Ställdon, Apparatskåp, Kapslingar, Operatörspaneler, Industri-PC (HMI)

Se hela vårt produktsortiment och profil här


Laddare för laddningsbara batterier. Batteriladdare kräver vanligtvis ström, vanligtvis 220 V och kan ladda batteriet helt på relativt kort tid, så det kan användas igen. Laddare finns i många nyanser och finns för alla typer av laddningsbara batterier.


CEBON – Batterilagring – säkerhetsaspekter som få känner till




Önskar du hjälp med att hitta ett batterilagringssystem som överensstämmer med dina önskemål? Kontakta oss på Sparq Technology för en skräddarsydd lösning. Vi arbetar med modulära system med kunder över hela Europa.

För några år sedan var det få som visste hur stort intresset skulle bli för batterilagring i vårt samhälle. Ju fler system som installeras runtom i världen, desto större är investeringarna i nya projekt. Därför är det många som nu ställer sig frågan kring säkerheten i en produkt som är helt uppbyggt på kraftfulla litium-jon batterier. Vilka säkerhetsaspekter måste man ta hänsyn till redan i konstruktionsstadiet? Och vad är bra att känna till för den som planerar att investera i ett BESS? Melker Lang, säkerhetsspecialisten på CEBON Group, förklarar.

"Säkerheten spelar en avgörande roll i batterier redan under designstadiet. Ingenjörer som arbetar med batterier mäter avståndet mellan cellerna som hindrar värmeöverföring mellan cellerna och väljer rätt typ av material samt cellkemi som reducerar risk för termisk rusning. Processen att övervaka temperaturskillnader i varje enskild cell är väldigt komplex men viktig för batteriets livslängd och kvalitét", berättar Melker.

"För att förhindra övertryck inuti en BESS-container kommer systemet att vara försett med en speciell tryckavlastningsventil. Ett högt tryck som kan uppstå i en container kommer då att avlastas med hjälp av denna ventil, för att förhindra påfrestningen. Dessutom bör varje batterilagringssystem utrustas med brandskyddsisolering och släckningssystem som aktiveras vid en eventuell brand. Att integrera kylning av cellerna är en viktig aspekt. Ingenjörer brukar ta i beaktande alla möjliga scenarier för att kunna konstruera ett system som håller i alla lägen", fortsätter Melker.

Om olyckan är framme

Det är otänkbart men ändå möjligt. Vad händer om en BESS-container börjar brinna?

"Bränder inuti ett sådant system är naturligtvis väldigt dramatiska och mycket farliga. Som investerare bör du därför välja ett BESS som är fullt utrustat med ett omfattande brandsläcksystem av typen aerosoler. Vid eventuell brand kommer dessa att aktiveras och släppa ut ett moln av kondenserad aerosol som då avlägsnar värme och förhindrar förbränning. I dagsläget finns det kaliumbaserade aerosoler som dessutom har en låg påverkar på miljön", berättar Melker.

Investera i säkerhet – en kostnadsfråga?

Obligatorisk utrustning eller dyra extrafunktioner – det kan vara svårt att avgöra vad du som investerare betalar för. Här är Melkers tips att tänka långsiktigt.

"Det kan absolut vara dyrare med ett batterilagringsystem som uppfyller alla nödvändiga krav och är utrustat med ytterligare säkerhetsfunktioner. Men fråga är då om det är värt att undersöka andra alternativ? Svaret, tror jag, är ganska givet. Det finns en del investerare som är oroliga för själva systemunderhållet. Att behöva tänka på analyser, övervakning och systemkontroller kan vara svårt för den som inte är insatt. Men är systemet utrustat med ett välfungerande BMS (Battery Management System), så har du full kontroll över din hårdvara. Du får då exakt information om batterihälsan och kan se om något behöver åtgärdas. Men givetvis bör man göra en årlig kontroll av hela systemet, där noggranna analyser görs av professionella tekniker", avslutar Melker.

6 tips till dig som köper ett batterisystem

Som investerare kan du ställas inför massa olika val. Så för att underlätta dina funderingar har vi tagit fram en kortare checklista på det viktigaste som bör finnas i ett batterisystem. Dubbelkolla med din leverantör om dessa egenskaper gäller i samband med ditt köp.

  1. Välfungerande BMS-system (Battery Management System). Komponent i batteriet som ser till att alla celler är i balans och inte utsätt för överspänning.
  2. Kylsystem – luftburet eller vattenburet. Beroende på vissa faktorer som miljön, effekt etc. väljs ett kylsystem utifrån givna förutsättningar.
  3. Brandsystem. Måste vara prio för alla BESS. Aerosolsläckare anses vara det bästa systemet i denna typ av installation.
  4. Temperatur-, rök- och gassensorer. Ska vara inbyggda för att kontrollera olika lägen.
  5. Fuktighetssensorer. Är till för att kontrollera en normal miljö inuti containern. Gör det möjligt att upptäcka fukt som kan bidra till oönskade påföljder.
  6. Vattenlarmcensor. Reagerar vid eventuellt läckage inne i systemet.

ABB presenterar en mobil laddare för Formel E säsong 9




  • ABB Formula E Race Charger har en maximal effekt på 160 kW
  • Möjligheten att ladda två bilar samtidigt före loppet minskar fotavtrycket och förbättrar hållbarheten
  • En video som visar ABB:s laddningsteknik

ABB presenterar idag den laddteknik som ska användas vid säsong 9 av ABB FIA Formula E World Championship, när företaget antar sin nya roll i serien som officiell laddleverantör.

I samarbete med ingenjörer från FIA och Formel E har ABB utvecklat en kompakt, tillförlitlig och säker lösning för laddning av de nya Gen3-bilarna innan tävlingsdagen samt mellan sessionerna. Laddaren är utformad på ett robust, välanpassat och ergonomiskt sätt som medger enkel transport och installation över hela världen.

Varje laddare kan leverera en maxeffekt på 160 kW och kan ladda två fordon med 80 kW uteffekt samtidigt. Det innebär att tävlingsteamen kan dra nytta av en ”dubbel laddkapacitet” från en enhet, vilket avsevärt minskar laddarens fotavtryck och minskar transportutsläppen, eftersom det inte längre behövs en enhet per bil.

ABB Formula E Race Charger är försedda med ABB:s senaste laddteknik och bygger på företagets ledande ställning inom sektorn. Den här kombinationen – beprövad i vägtillämpningar – gjorde det möjligt för ABB att utveckla skräddarsydda lösningar som tillgodoser de tuffa laddningskraven i motorsportsmiljön. ABB har kunnat ta fram en lösning som erbjuder bästa tillförlitlighet och konsekventa prestanda oavsett var i världen laddarna används och med olika strömkällor.

Frank Mühlon, vd för ABB E-mobility, säger: ”Vi är glada över att kunna föra ut våra innovativa laddningslösningar till den största globala e-mobilitetsarenan – ABB FIA Formula E World Championship – och vi fortsätter i vår strävan att använda serien som en provningsanläggning för nya, mer hållbara tekniker. Genom att ladda Gen3-bilarna får vi tillgång till värdefull testinformation om laddning i höghastighets- och konkurrensutsatt miljö. De erfarenheter och kunskaper vi får kommer att användas till att löpande förbättra ABB:s laddare för kunder och konsumenter.”

Jamie Reigle, vd för Formel E, tillägger: “Tekniska framsteg och hållbar innovation är hörnstenar i ABB FIA Formula E Work Championship. Vårt partnerskap med ABB bygger på ett gemensamt engagemang för att främja elektronisk mobilitet och vi är glada att ABB kommer att leverera avancerade laddningssystem till våra tävlingsteam i Gen3. ABB:s mobila laddare sätter industristandarden och kommer att fungera som kritisk infrastruktur för att genomföra mästerskapet. Vi ser fram emot att visa upp ABB:s ledande laddningsprodukter under tävlingens stränga normer och visa att hög prestanda och hållbarhet kan samexistera utan kompromisser.”

ABB är världsledande inom laddlösningar för elfordon och har försäljning i över 85 länder. Sedan företaget gick in på e-mobilitetsmarknaden 2010 har man sålt över 40 000 DC-snabbladdare och 800 000 AC-laddare, inklusive de laddare som säljs via Chargedot.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder.


Adapter för kontroll av elbilsladdare CA6651




CA6651 är en testadapter för kontroll av elektriska billaddare. Den ansluts direkt i elbilsladdarens uttag och används för att göra en elektrisk kontroll tillsammans med en installationstestare för att säkerställa funktionen.

Det går även att enbart använda CA6651 då kan ett funktionstest av elbilsladdaren göras vilket är kontroll av att PE är ansluten till jord samt att faserna är inkopplade.

Tre tester kan göras för att verifera att laddstolpen är korrekt monterad; elektrisk- funktions- samt jordningkontroll.

Med vridomkopplaren väljs olika simuleringar för att kontrollera PP eller CP signaler i ventilerad eller icke-ventilerat läge.

CA6651 kan även användas med ett Handscope (OX5022-OX5042) för kontroll av CP-signalen och PWM, alltså pulsbreddsmodulationen på signalen.



Cookie-inställningar