Saxliftar

Saxliftar är relativt kompakta och lyfter genom att korsa stödarmar som höjer arbetsplattformen vertikalt. Det betyder att saxlyften rör sig i en dimension, resten måste göras genom att köra med underredet

Leverantörer av Saxliftar:


Riwal Sverige AB

Läs mer om Riwal Sverige AB


Mer kunskap om Saxliftar:

Arbetare måste bära säkerhetsbälte och säkerhetslinje. Detta gäller dock inte om passagerarhissarna bara kan lyfta vertikalt, som t.ex. saxlift. Installationsplatsen måste vara fast och hållbar. Saxliftarna är relativt kompakta och lyfter genom att korsa stödarmarna som höjer arbetsplattformen vertikalt. Det betyder att saxlyften rör sig i en dimension, resten måste göras genom att köra med underredet.


Jämställda byggarbetsplatser ökar effektiviteten




En jämställd byggarbetsplats ger flera fördelar. Det visar ny statistik från Ramirentrapporten. Bland annat säger 22 procent av de som jobbar inom byggbranschen att arbetet blir mer effektivt om deras arbetsplats är jämställd. 27 procent tycker att det blir mindre spänningar i gruppen och 80 procent att arbetsklimatet blir bättre.

I Ramirentrapporten* som släpptes i höst, har maskinuthyraren Ramirent undersökt hur anställda inom byggbranschen ser på jämställdheten på sina jobb. Jämställdhet har länge varit ett viktigt ämne inom branschen och Ramirentrapporten lyfter fram flera fördelar med en inkluderande och jämställd arbetsplats. Bland annat säger 22 procent att de jobbar mer effektivt om deras arbetsplats är jämställd.

– Ramirentrapporten visar på jämställdhetsarbetets tydliga fördelar och varför företag måste jobba mer med den frågan. En viktig del är förstås att kompetensbristen kan åtgärdas genom att attrahera fler personer med olika bakgrund och kön till branschen. Att 22 procent säger att de arbetar mer effektivt på en jämställd arbetsplats ger även ett kvitto på att företag tjänar på att tänka brett när de anställer, säger Anna Klebe, HR-chef på Ramirent.

Statistiken i rapporten visar även att arbetsklimatet blir bättre på en mer jämställd arbetsplats, 80 procent uppger det. 65 procent tycker att deras arbetsplats blir roligare om den är jämställd och 27 procent av de tillfrågade säger att spänningarna i gruppen blir mindre. Dessutom upplever 61 procent av de tillfrågade att inkluderande arbetsplatser leder till minskad machokultur.

– Att arbeta med jämställdhet och inkludering ger även positiva effekter på arbetsklimatet, vilket är viktigt för moderna företag. Idag väljer många arbetsplats efter vilka värderingar som styr bolaget och hur företaget väljer att satsa på sina medarbetare. Inom byggbranschen måste vi vara extra uppmärksamma på vilken jargong som används på våra företag, inte minst för att locka fler kvinnor till yrket säger Anna Klebe.

Vidare visar resultatet att 6 av 10 tycker att deras företag arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor, och 66 procernt uppger att de ser sin arbetsplats som inkluderande.

– Även om utvecklingen går åt rätt håll finns det fortfarande mycket kvar att göra för många företag inom branschen. Trots att majoriteten av byggföretagen ser sig själva som inkluderande är det en tredjedel som inte håller med. Ledningen i dessa företag har ett stort ansvar för att driva frågan framåt, säger Anna Klebe.

Ramirentrapporten bygger på siffror som Ramirent tagit fram i samarbete med Sverige Bygger, som skickat ut en enkät till personer på ledande befattningar inom byggbranschen.


Cookie-inställningar