3D-tjänster

Leverantörer av 3D tjänster finns i listan på denna sida. Om du letar efter något annat än 3D -tjänster, använd sökrutan

Leverantörer av 3D-tjänster:

Carl Zeiss AB

Tegeluddsvägen 76
115 28 Stockholm
Tlf.: +46 8 459 25 00
E-mail: info.metrology.nordics@zeiss.com

ZEISS Quality Excellence Center

Västerleden 62
633 47 Eskilstuna
Tlf.: +46 8 459 25 60
E-mail: qec.metrology.nordics@zeiss.com

web

Kompetenser: 3D CT-scanning, Formtoleranser, Geometriska produkt specifikationer, GPS, Precision, Längdmätning, Datortomografi, Koordinatmätmaskiner, Mätmaskiner, Positionstoleranser, Produktionsmätning, Kvalitetskontroll, Processkontroll, Optisk mätning.

Se hela vårt produktsortiment och profil här

KMC Ytbehandling AB

Bruttovägen 9
175 43 Järfälla
Tlf.: + 46 8 445 84 40
E-mail: info@kmc.se

web

Kompetenser: Eldfasta material, Industriell Rengöring, Gradning & Polering, Gjutning, Blästring, Trumling

Se hela vårt produktsortiment och profil här

OGP Scandinavia AB

Mått Johanssons väg 9
633 46 ESKILSTUNA
Tel: +46 706496479

www.ogp.se

Kompetenser: 3D-mätning, 3D-scanning, Lasermätning, CAD

Se hela vårt produktsortiment och profil här

Perfopol Sp. z o.o.

ul. Radomska 76,
27-200 Starachowice
Tlf. (+48) 41 274 58 08, 276 71 44
E-mail: biuro@perfopol.pl

www.perfopol.pl

Kompetenser: Metall, perforerade plattor, trådväv, laserskärning, CNC

Se hela vårt produktsortiment och profil här


Få kontroll över din produktionsprocess med 3D generator från Servomech




Kvalitet, effektivitet och kundanpassning är kärnkompetenser hos Servomech. Tack vare en intern produktion med hög kvalitet kan Servomech ha total kontroll över hela tillverkningsprocessen och säkerställa en konstant kvalitet över tid.

Servomech sätter stort fokus på kontroll över produktionsprocesser, teknik, effektivitet och teknisk support. I den här artikeln vill vi lyfta fram enkelheten med att ladda ner det ställdon eller domkraft du behöver.

Detta nya onlineverktyg hjälper dig att snabbt hitta rätt produkt, med fortsatt tillgång till Servomechs expertis och tekniska support. Kunder och konstruktörer kan konfigurera produkten direkt och ladda ner 3D- och 2D-modeller från webbplatsen.

Kvalitet, effektivitet och kundanpassning är kärnkompetenser hos Servomech. Tack vare en intern produktion med hög kvalitet kan Servomech ha total kontroll över hela tillverkningsprocessen och säkerställa en konstant kvalitet över tid. Deras höga produktionsflexibilitet gör det också möjligt att erbjuda kundanpassade produkter som uppfyller specifika applikationsbehov.

Gå direkt till Servomechs 3D-generator

FÖRDELAR SERVOMECH

  • Bättre effektivitet med reducerad energiförbrukning
  • Exakt positions-, hastighets- och kraftstyrning
  • Noggrann positionsrepeterbarhet
  • Säkerhet och tillförlitlighet
  • Lägre installations- och underhållskostnader

FRÅGA FILIP!
OEM Motors Servomech-expert


I min roll som produktansvarig på OEM Motor har jag daglig kontakt med Servomech och våra kunder för att leverera skräddarsydda lösningar för ställdon och domkrafter. Mitt fokus ligger på att förstå kundens specifika behov och utmaningar, och att matcha dem med den perfekta produkten från vårt breda sortiment.

Att välja rätt ställdon eller domkraft är avgörande för att säkerställa optimal funktion och förväntad livslängd. Därför tar jag mig tid att noggrant analysera varje applikation och samarbeta tätt med kunden för att hitta den optimala lösningen.

Genom min expertis och djupa förståelse för Servomechs produkter kan jag erbjuda kunderna mer än bara en produkt. Jag levererar en komplett lösning som garanterar maximal prestanda, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet.

Vill du optimera din applikation med rätt ställdon/domkraft från Servomech?

Kontakta mig så kan jag berätta mer!


Stöttar nästa generation: norelem uppmuntrar studentprojekt




norelem stöttade Hyperloop-projektet med en rad komponenter.

Stöttar nästa generation: norelem uppmuntrar studentprojekt

Att stötta unga talanger är en väsentlig del i norelems företagsfilosofi. Återigen påvisas detta genom två aktuella studentprojekt, där norelem stöttar projekt gällande 3D-utskrifter av fiberförstärkta polymerer och utvecklingen av ett höghastighetstransportsystem. Som en del av sin uppmuntran till unga talanger stöttar norelem studentprojekten "FiberFusion" och "Hyperloop" med ett stort antal komponenter.

Målsättningen och uppgiften för norelem ACADEMY är att systematiskt kommunicera ämnen som är relevanta inom maskinteknik. Formaten för att förmedla ”know-how” innebär bland annat produktutbildning om standarddelar samt teknisk utbildning i en mängd olika designämnen. På samma gång uppfyller norelem ACADEMY en av företagsfilosofins grundpelare som handlar om att främja unga talanger. En viktig del i detta är uppmuntran av skol- och elevprojekt, till vilka norelem tillhandahåller komponenter gratis – och samtidigt bjuder på ovärderlig teknisk rådgivning från norelems experter.

Två projekt som norelem nyligen stöttat är "FiberFusion" och "Hyperloop". FiberFusion är ett tvåterminsprojekt vid ETH Zürich som syftar till att utveckla en additiv tillverkningsprocess som ska implementeras med hög precision för kontinuerlig 3D-utskrift av fiberförstärkta polymerer.
Projektgruppen fick ett antal komponenter av norelem. Bland dessa kan nämnas lagerhusenheter av rostfritt stål och gjutjärn, som håller axlar och möjliggör rotation med lite motstånd. norelem tillhandahöll även spänrullar som garanterar kraftanslutning av remdriften, spännsatser som säkerställer korrekt spänning av fibrerna och glidlager för mjuk rotation med låg motståndskraft från fiberrullarna.

Enkel och säker montering är möjlig tack vare kombinationen av vinkelbeslag och kulstålar. Gasfjäderns svängpunkt är monterad på en kula, vilket gör vridning möjlig vid öppning och stängning. Gasfjädern gör det alltså enkelt att öppna och stänga motorhuven.

Ett annat projekt som norelem stöttar med innovativ teknik är utveckling och optimering av ett höghastighetstransportsystem baserat på Hyperloop-principen. Runt 60 studenter från den tvärvetenskapliga gruppen "mu-zero Hyperloop" utvecklade först en prototyp av en transportkapsel inklusive ett nytt drivsystem. I nästa steg utvecklade ett nytt team transportkapseln vidare med en linjär induktionsmotor som optimerades för högre hastigheter.


3D-tillverkning skapar nya möjligheter på Seco Tools




Utveckling och tillverkning av prototyper för metallbearbetningsutrustning genom additiv tillverkning (AM) blir allt vanligare i Seco Tools verksamhet.

Med additiv tillverkning, eller 3D-utskrift, kan Seco Tools skapa produkter som annars skulle vara svåra eller omöjliga att tillverka. Fördelarna är kortare ledtider, förbättrad verktygslivslängd och bättre miljömässig hållbarhet.

Utveckling och tillverkning av prototyper för metallbearbetningsutrustning genom additiv tillverkning (AM) blir allt vanligare i Seco Tools verksamhet. En av de främsta styrkorna med den här tillverkningsmetoden är möjligheten att göra specialiserade kundspecifika verktyg och lösningar som är svåra att uppnå med konventionell tillverkning. Framför allt kommer AM-tekniken att komma till sin rätt vid tillverkning av verktyg som måste utformas på ett särskilt sätt. Detta kan handla om komplexa geometrier eller andra anpassningar efter kundspecifika behov.

OEM Automatic AB – 3D-KAMERORNAS MULTITALANG

Exempel på sådana anpassningar är att göra verktygen lättare för att förbättra de vibrationsdämpande egenskaperna eller att ge dem bättre kylningsmöjligheter. ”Genom att rikta kylmedlet mot skäreggen på precis rätt ställe kan vi förlänga verktygets livslängd avsevärt. Med AM-teknik kan kylmedel ledas till platser som annars skulle ha varit omöjliga”, förklarar Ingemar Bite, FoU-specialist på Seco Tools, som också anser att AM-tekniken bidrar till att förkorta ledtiderna. ”Med AM-teknik kan vi framställa geometrier som kräver färre tillverkningssteg, vilket ofta resulterar i kortare ledtider och därmed snabbare leveranser.”

Högre miljömässig hållbarhet
AM-tekniken banar också väg för att kunna reparera trasiga verktyg i framtiden genom att dysfunktionella komponenter kan tas bort och skrivas ut på nytt. Det här kan till exempel omfatta verktygskomponenter eller återanvändning av olika slags kopplingar på maskinsidan. Det är i synnerhet en god idé när det gäller miljö och hållbarhet. En annan fördel med AM-teknik jämfört med traditionell tillverkning i det här sammanhanget är att det blir mindre slöseri med material. Totalt sett används inte en mindre mängd material för AM-tillverkning och eventuellt överblivet pulver kan återanvändas.

Samarbete mellan SkyMap och Inviatech bäddar för mer projektering i 3D

Additiv tillverkning kan därför vara en tidseffektiv och kostnadseffektiv metod för unik produktion och prototyputveckling. Metoden kan även fungera utmärkt för storskalig tillverkning av standardprodukter. Seco Tools tillverkar redan kylklamparna för sina Jetstream-verktyg med hjälp av 3D-utskrift. ”Kylklamparna har en komplex form med böjda kylkanaler och lämpar sig därför väl för den här typen av tillverkning”, säger Ingemar Bite.

Ständiga förbättringar
FoU-avdelningen på Seco Tools arbetar fortlöpande med att förbättra användningen av AM-tekniken för utveckling och tillverkning av nya och befintliga produkter. Företaget söker ständigt efter nya sätt att förbättra sina produkter och att kunna använda AM-tekniken på bästa sätt. ”Vi gillar att samarbeta med våra kunder i de här insatserna och att utföra test tillsammans med dem”, säger Ingemar Bite, som även anser att materialen i sig kan utvecklas. ”De material som nu används i AM är inte väsensskilda från dem som används vid konventionell tillverkning, och tekniken fungerar bra med många olika metaller. I framtiden kommer vi att använda ännu fler och mer överlägsna material, samtidigt som vi regelbundet anpassar vår utrustning och uppgraderar maskinvara och programvara efter behov”, sammanfattar han.

SGBC – Återbruk som stadskvalitet – idéer för ökat återbruksfokus i planeringens olika skeden

Olika metoder kan användas inom additiv tillverkning, och den som Seco Tools använder heter SLM (Selective Laser Melting, selektiv lasersmältning). Där konstrueras produkterna med hjälp av lasrar och en bädd av metallpulver. I en SLM-maskin sprids ett cirka 20–60 µm tunt pulverskikt ut och bearbetas sedan med en laser. Processen upprepas sedan, lager för lager. När alla lager är på plats avlägsnas allt överflödigt pulver och produkten genomgår efterbehandling för att få sin slutgiltiga form.


Nyheter och inlägg om 3D-tjänster


Senaste om 3D-tjänster









Cookie-inställningar