Schneider Electric på Corporate Knights lista över världens mest hållbara företag för tolfte året i rad

Schneider Electric, ledare inom den digitala transformationen av energihantering och automation, lanserar en ny portfölj av tjänster för byggnader som syftar till att minska energianvändningen och koldioxidutsläppen under en byggnads hela livscykel.

Schneider Electric har för tolfte året i rad placerat sig bland de främsta företagen på Corporate Knights Global 100 – den årliga listan över världens mest hållbara företag. Schneider Electric utses till #1 i sin bransch och tar hem en sjundeplacering totalt sett. Utmärkelsen kommer tätt inpå företagets toppresultat inom ESG som meddelades tidigare i december.

Schneider Electric, ledare inom den digitala omställningen av energihantering och automation, har för tolfte året i rad tagit en plats på Corporate Knights Global 100-lista över de mest hållbara företagen i världen.

Schneider Electric hamnar på en förstaplats i sin bransch enligt det årliga index som sammanställs av Corporate Knights forskningsgrupp inom hållbarhet. Starka prestationer inom klimat- och sociala åtaganden, såsom hållbara intäkter och investeringar och mångfald har hjälpt företaget säkra sin placering. Undersökningen bygger på en noggrann bedömning av publika bolag med intäkter över en miljard USD. Schneider Electric är det enda företaget i sin kategori som har tilldelats en plats på topp 100-listan varje år sedan 2012 och rankades som världens mest hållbara företag av Corporate Knights 2021.

Denna prestation kommer strax efter ett tidigare tillkännagivande om att Schneider Electric erhållit top Environmental Societal and Governance (ESG) ratings från Standard & Poor’s, CDP och Moody’s ESG Solutions för sitt klimatarbete och bästa praxis. Till exempel var Schneider Electrics klimatstrategi och åtagande för miljötransparens en av de första som validerades i enlighet med SBTis Corporate Net-Zero Standard under 2022.

Schneider Electric är dessutom en av 19 mottagare av årets Terra Carta Seal vilket uppmärksammar globala företag som driver innovation, visar engagemang och driver hållbar utveckling. The Seal är en del av Sustainable Markets Initiative som kung Charles III startade i januari 2021, medan han var prins av Wales, för att uppmuntra den privata sektorn att vidta mer brådskande åtgärder mot klimatförändringar.

– Att börja 2023 med dessa hållbarhetsprestationer är verkligen fantastiskt. Det visar att vårt engagemang och påverkan inte går obemärkt förbi och fungerar som en påminnelse om att företag som oss och våra Global 100-kollegor gör skillnad på alla nivåer, säger Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy & Sustainability Officer på Schneider Electric.

Läs ocksa: Schneider Electric uppmanar till större satsningar för att påskynda energiomställningen och hantera energikrisen
Schneider Electric Sverige AB's Företagsprofil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *